«Ο Αντώνης Σαμαράς δεν διαφωνεί με τους στόχους σταθεροποίησης και εξυγίανσης της οικονομίας, διαφωνεί όμως με το μίγμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

«Η πολιτική αυτή δεν βγαίνει, παγιδεύει την οικονομία σε υψηλούς κύκλους ύφεσης και υπερχρέωσης και ωθεί σε όλο σκληρότερα και αναποτελεσματικά μέτρα. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έχουμε πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος υπενθύμισε τις επιφυλάξεις που έχει διατυπώσει ο Αντώνης Σαμαράς για τη συμμετοχή ιδιωτών στο θέμα του ρίσκου των κρατικών ομολόγων, καθώς έτσι θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού σε χώρες, όπως είναι η Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα λάβει και νέα σκληρά μέτρα, αναφέροντας ότι δεν πείθεται από τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μιχελάκης διέψευσε κατηγορηματικά πως σε πρόσφατη συνάντηση των τομεαρχών της ΝΔ με τον Γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τασούλα εκφράστηκαν παράπονα για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος και για το ρόλο που έχουν τα στελέχη στη διαμόρφωση της πολιτικής.

«Οι συναντήσεις του προέδρου με τους τομεάρχες είναι πολύ συχνές. Αυτά που διαβάζω περί ανταρσίας τομεαρχών σε συνάντηση που είχαν με τον Γραμματέα της Κ.Ο. κ. Τασούλα δεν συνέβησαν ποτέ», είπε ο κ. Μιχελάκης.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στην κρατική τηλεόραση με βάση περιστατικά που, όπως είπε, έχουν συμβεί τελευταία στην ΕΡΤ. «Εκτελεί προπαγανδιστικά συμβόλαια της κυβέρνησης σε βάρος της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης προσθέτοντας πως σύντομα η αξιωματική αντιπολίτευση θα επανέλθει στο θέμα.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, αύριο στις 12 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ.