Για «φθηνή μεμψιμοιρία» και «απουσία από τον αγώνα του λαού και της χώρας» κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ο Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε πυρά και κατά των υπόλοιπων κομμάτων, λέγοντας ότι «επιμένουν μονότονα στη δήθεν αντιμνημονιακή και ισοπεδωτική πολιτική τους». Κάλεσε τα κόμματα «να παραδεχθούν έστω και τώρα ότι ο αγώνας αυτός έχει ορατά πλέον αποτελέσματα» έτσι ώστε να «μπορέσουν να μετατραπούν αυτήν την κρίσιμη ώρα από αρνητές, σε εθνικά ωφέλιμους».

«Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα προσήλθε με όπλα της την αξιοπιστία, την οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε φθάσει στο ναδίρ, τη συνέπεια στην εφαρμογή ενός μεγάλου εθνικού προγράμματος και κυρίως την αναγνώριση των θυσιών που υφίσταται ο λαός μας για να ξεπεράσουμε την κρίση και να προχωρήσουμε συγχρόνως στις μεγάλες αλλαγές που ήδη υλοποιούμε» αναφέρει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημειώνει: «Αυτά παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, αυτά εκτίμησαν οι εταίροι μας, μέσα από μια δύσκολη και σκληρή μάχη με τα γνωστά θετικά αποτελέσματα. Που δημιουργούν προοπτική και βιωσιμότητα στην οικονομία μας, που μας στηρίζουν σημαντικά στο δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας και τα οποία κάθε άλλο παρά αποφασισμένα και αυτονόητα ήταν».

Αναφερόμενος στον Α. Σαμαρά ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι «απουσιάζει από κάθε προσπάθεια που κάνουμε, δεν συμβάλει πουθενά και στο παραμικρό, έξω λέει να συνεχιστεί η εφαρμογή του μνημονίου και εδώ μας λέει ότι είναι καταστροφή, στέκεται εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια νοικοκυρέματος στο χάλι που άφησε πίσω η κυβέρνησή του, την ίδια στιγμή που εκείνος δεν πέτυχε να πει ούτε μια λέξη από τις διεκδικήσεις της Ελλάδας στην απόφαση των ευρωπαίων συντηρητικών».