«Τα τελευταία 24ωρα είναι εμφανές ότι υπάρχει απουσία ενιαίου και κεντρικού κέντρου διαχείρισης κρίσης στην κυβέρνηση», δήλωσε στη Βουλή ο Μίμης Ανδρουλάκης και υποστήριξε ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι δυνατόν να πληρωθεί στο σύνολό του.
«Μας προσβάλλουν τα 50 δις. και τέτοιες προβλέψεις. Ή έχουμε την πολιτική τόλμη να ζητήσουμε αναπροσαρμογή του χρέους, ή επινοούμε φαντασιώσεις όπως τα 50 δισ. και διάφορα άλλα. Όμως δεν πρέπει σε μία φαντασίωση, να προσθέτουμε και άλλες».

Πρόσθεσε πάντως ότι «δεν το λέω για το υπουργείο Οικονομικών, που κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, τα λέω στην πεθερά για να τα ακούει η νύφη».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε επικριτικά δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου για τις επενδύσεις:
«Ο αντιπρόεδρος έλεγε πως έχει εκλάβει την εντύπωση ότι ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης ενδιαφέρονται για τον Αστακό. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, προσβάλουν την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση. Οι επενδυτές είναι διστακτικοί και πρέπει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Όχι υπογραφή στο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας αν δεν αποκτήσει αναπτυξιακή διάσταση και αναμόρφωση του μνημονίου», τόνισε.
Απαντώντας ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης απέρριψε τις θέσεις του Μ. Ανδρουλάκη για το χρέος.

«Όταν κάποιος λέει ότι παρά την προσπάθεια δεν μειώνεται το χρέος, προφανώς δεν έχει καταλάβει για τι μιλάει. Όσο υπάρχουν ελλείμματα θα συνεχίσει το χρέος να αυξάνεται. Γι’ αυτό κάνουμε μια επιθετική πρόταση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που στο κάτω κάτω είναι και υποχρέωσή μας», δήλωσε και πρόσθεσε:
«Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και των εκάστοτε κυβερνήσεων και υπουργείων να φροντίζουν για την αξιοποίηση της . Είναι εύκολο να λέμε ότι έχουμε τεράστια περιουσία, κι όταν ερχόμαστε στο δια ταύτα να λέμε ότι αυτό είναι ξεπούλημα. Πεδίο δόξης λαμπρό: όσοι έχουν άποψη για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, καλούνται να τις καταθέσουν για να ξέρουν οι πολίτες», κατέληξε ο κ. Σαχινίδης.