Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. Οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ θα ακινητοποιηθούν από τις 11 έως τις 3, τα τρόλεϊ σηκώνουν χειρόφρενο  11 με 4 και τα λεωφορεία από τις 11 έως τις 3:30.

Κλειστά είναι και σήμερα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.

Στις 10:30 παραχωρούν συνέντευξη Τύπου οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – Δημοσίου – ΟΣΕ – Ελευθέρων Επαγγελματιών – ΠΕΣ/ΝΑΤ – και ΟΤΑ.

Στις 11:00 διοργανώνεται πανιατρικό συλλαλητήριο ενώ συνεχίζουν την απεργία τους νοσοκομειακοί γιατροί και γιατροί του ΙΚΑ. Από το υπουργείο Υγείας προγραμματίζουν και πορεία προς τη Βουλή.

Την ίδια ώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους), η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η διαμόρφωση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, το νέο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας και η διέξοδος για τον λαό».

Στις 14:30 συγκαλείται σύσκεψη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας με τα σωματεία του χώρου των Συγκοινωνιών.

Στις 15:00 συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την αρμόδια υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου.

Στις 16:00 συνεδριάζει στη Βουλή το υπουργικό συμβούλιο. Ο πρώην αναπληρωτής Καγκελάριος και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, και ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης, θα παρέμβουν στην αρχή της συνεδρίασης με αντικείμενο τον βιοκλιματικό και οικολογικό σχεδιασμό.

Στις 18:00 διοργανώνεται στο Μουσείο συναυλία αλληλεγγύης προς τους μετανάστες που βρίσκονται στη 16η μέρα της απεργίας πείνας. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν οι: Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Ενέδρα, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Βασίλης Λέκκας, Πάνος Μουζουράκης, Μαρία Παπαγεωργία, Δημήτρης Πουλικάκος, Pink Tank, Απόστολος Ρίζος, Σπυριδούλα, Υπόγεια Ρεύματα και Γιάννης Χαρούλης.

Μισή ώρα αργότερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τη Διάσκεψη των προέδρων Αμερικανο-Εβραϊκών Οργανώσεων

Την ίδια ώρα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, θα παραστεί στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ, στην οδό Στουρνάρη 17.

Στις 20:00 στο Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζεται η έκθεση «Γιάννης Μόραλης – Αρχιτεκτονικές Συνθέσεις». Διάρκεια έκθεσης: 10 Φεβρουαρίου – 10 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 09:00-17:00, Πέμπτη: 09:00-24:00, Κυριακή: 09:00-15:00, Τρίτη: κλειστά

Αιμοδοσία οργανώνει σήμερα ο ΕΔΟΕΑΠ από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στον 1ο όροφο του Οργανισμού (Σισίνη 18 και Ηριδανού).