Στην Κύπρο μεταβαίνει την Παρασκευή ο έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να πάρει μέρος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής MED9.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, περίπου στις 18:00 το απόγευμα, οι ηγέτες της MED9 θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της επόμενης εβδομάδας, ενώ αναμένεται να κυριαρχήσουν τα θέματα που απασχολούν περισσότερο την περιοχή όπως το μεταναστευτικό το οποίο προκαλεί ανησυχία εξαιτίας της κλιμάκωσης του πολέμου.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει τη σημασία της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., την ανάγκη για ενίσχυση των χωρών πρώτης γραμμής αλλά και τη σημασία της εφαρμογής των Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας αλλά και η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.