Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγελθεί από διάφορους πολιτικούς χώρους, συνδικάτα, συλλογικότητες και συνδικαλιστικές οργανώσεις λόγω της έναρξης της 88ης ΔΕΘ και της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Η πλειοψηφία των συγκεντρώσεων ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 18.00 το απόγευμα, αλλά από διαφορετικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στο Άγαλμα Βενιζέλου βρίσκονται συγκεντρωμένα μέλη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των εργατικών συνδικάτων…

Στην πλατεία της ΧΑΝΘ έχουν συγκεντρωθεί τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Από την Καμάρα θα ξεκινήσουν τη δική τους πορεία μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς

Νωρίτερα από όλους τη δική τους μοτοπορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν διανομείς φαγητού.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast

Να σημειωθεί ότι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός, σε μια Θεσσαλονίκη που θυμίζει αστακό ειδικότερα στους δρόμου που περιβάλλουν το Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ελικόπτερο της αστυνομίας θα επιτηρεί την κατάσταση από ψηλά για όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις, ενώ σε διάφορα σημεία θα τοποθετηθούν κλούβες των ΜΑΤ προκειμένου να αποτραπεί η διέλευση των διαδηλωτών όπως για π.χ. στη Λεωφόρο Στρατού