Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά «με τα αυξανόμενα φαινόμενα ρητορικής μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», κατέθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελεονώρα Μελέτη.

«Η ρητορική μίσους, που μόνο στόχο έχει τη μείωση της προσωπικότητας και τη “δολοφονία” χαρακτήρων με χρήση χυδαίων και προσβλητικών χαρακτηρισμών, σεξιστικών υπονοουμένων και κακοποιητικών όρων, δυστυχώς αυξάνεται και αποτελεί κοινωνική παθογένεια, ενώ δε συνάδει με τις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού και παιδείας και με τις αξίες της ΕΕ», σύμφωνα με την ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Η κ. Μελέτη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «καταδικάζει τις ρατσιστικές, σεξιστικές και κακοποιητικές λεκτικές επιθέσεις που όλο και συχνότερα λαμβάνουν χώρα διαδικτυακά με θύματα όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο ή οποιοδήποτε άλλο γνώρισμα» και ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να λάβει άμεσα μέτρα καταπολέμησης του φαινομένου και να προστατεύσει τα θύματα και την ψυχική τους υγεία από τέτοιου είδους επιθέσεις».

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεχίσει την πρωτοβουλία του 2021 για μια πιο συμπεριληπτική και προστατευτική Ευρώπη, επεκτείνοντας τον κατάλογο των εγκλημάτων της ΕΕ, ώστε να συμπεριληφθεί η ρητορική μίσους και τα εγκλήματα μίσους».

Πηγή: ΑΠΕ