Να απαντήσει άμεσα στα ερωτήματα που θέτει, με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, καλεί την κυβέρνηση η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ρένα Δούρου.

Ειδικότερα, η κ. Δούρου σημειώνει: «Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, η κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει να ασκεί αδιαφανή εξωτερική πολιτική, οφείλει να απαντήσει άμεσα: Ποιο το ακριβές περιεχόμενο της “πολύ καλής συμφωνίας” που έχουν κάνει ο τούρκος πρόεδρος όσο και ο έλληνας πρωθυπουργός, στην οποία αναφέρεται ο τούρκος υπουργός; Ειδικότερα σε τι συνίσταται η “πραγματικά θετική προσέγγιση” που αναφέρει ο Γ. Γκιουλέρ; Αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση τη διατύπωση του τούρκου υπουργού Άμυνας, που στην ουσία αποδίδει και στην Ελλάδα αύξηση της έντασης στις διμερείς σχέσεις, τονίζοντας την ανάγκη να “ζήσουμε σε ένα πιο θετικό περιβάλλον αντί να αυξάνουμε την ένταση”;».

Η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τονίζει ότι «ο Γ. Γκιουλέρ δήλωνε στις 16/8 για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ότι “σήμερα γίνεται καλύτερα κατανοητό πόσο δικαιολογημένη και αναγκαία ήταν η ειρηνευτική επιχείρηση”…».