Απέσυρε η κυβέρνηση την πρόταση διορισμού της καθηγήτριας Νομικής κας Αικατερίνης Φουντεδάκη, ως Προέδρου στην Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Η σχετική συζήτηση για την τοποθέτησή της ήταν προγραμματισμένη για σήμερα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ωστόσο υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις στο πρόσωπό της από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κάνει πίσω, και να αναβληθεί η κοινοβουλευτική συνεδρίαση.

Η κ. Φουντεδάκη ήταν εκ των συντακτών του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Παράλληλα ήταν από τα πρόσωπα που μετείχαν στα «σεμινάρια» προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ώστε να πειστούν να υπερψηφίσουν τις επίμαχες διατάξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 5 από τα 14 μέλη της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είχαν ζητήσει να αντικατασταθούν, αρνούμενοι να στηρίξουν την υποψηφιότητά της για επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, ενώ αντιδράσεις υπήρχαν και από «γαλάζιους» βουλευτές που δεν ανήκουν στην Επιτροπή.