«Ο “Ευαγγελισμόςείναι το νοσοκομείο αναφοράς για τους VIP σε όλα τα διεθνή γεγονότα της χώρας», είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για τον τελικό του Europa Conference League.

Μιλώντας στο Action 24 τόνισε ότι «η Ελλάδα ζήτησε να αναλάβει μια διεθνή πανευρωπαϊκή διοργάνωση, τον τελικό του Conference League, γιατί το ζήτησε αυτό; Γιατί ως μια τουριστική χώρα θεωρούμε ότι το να γίνει ο τελικός του Conference στην Ελλάδα προσθέτει στην αξία του τουριστικού μας προϊόντος. Είναι σαν δωρεάν διαφήμιση».

Μάλιστα, στη συνέχεια εξήγησε πως «για να κάνεις την αίτηση στην UEFA και να ζητήσεις την διοργάνωση, σου βάζει η UEFA κάποιους κανόνες. Όσο αυτονόητο είναι να έχει σχέδιο η αστυνομία για να τηρηθεί η τάξη, η ασφάλεια και η κυκλοφορία. Άλλο τόσο αυτονόητο είναι ότι πρέπει το Υπ. Υγείας να παρέχει υγειονομική περίθλαμψη στους ανθρώπους αυτούς».

«Το Conference το έχει καλέσει η Ελληνική Δημοκρατία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι προσκεκλημένοι μας», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την υγειονομική περίθαλψη που αφορά μόνο στους VIP, ο υπουργός Υγείας απάντησε:

«Όχι. Το σχέδιο που καταθέσαμε που ήταν προαπαιτούμενο για να πάρουμε την διοργάνωση, προβλέπει τρία νοσοκομεία αναφοράς για εκείνη την ημέρα. Το Σισμανόγλειο, το ΚΑΤ και τον Ευαγγελισμό. Ο Ευαγγελισμός είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τους VIP σε όλα τα διεθνή γεγονότα της χώρας. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004».