Ιδιαίτερα οργισμένος με την αντιμετώπιση που είχε ο πατέρας του στο νοσοκομείο «Αττικόν» εμφανίστηκε ο Γιάννης Καλλιάνος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος του «Mega».

Μιλώντας στο κανάλι και την εκπομπή «Live News», σημείωσε: «Πριν από λίγη ώρα διάβαζα την ανακοίνωση του «Αττικόν», που νοσηλεύεται ο πατέρας μου. Με λίγα λόγια, όποιος τη διαβάσει, λέει ότι κατανοούμε τη συναισθηματική φόρτιση. Εύχομαι αν έχει παιδιά ο κ. Αποστολόπουλος, που υπογράφει την ανακοίνωση, να μην τον δουν ποτέ τα παιδιά του όπως είδα εγώ τον πατέρα μου. Το εύχομαι πραγματικά και δεν το λέω με μίσος, το λέω με αγάπη.

Θέλω σήμερα να μιλήσω όχι με την ιδιότητα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ή του μετεωρολόγου του MEGA, αλλά ενός απλού Έλληνα πολίτη, που πηγαίνει στο νοσοκομείο και προσπαθεί να σώσει τους γονείς του.

Με το που πήγε ο πατέρας μου στο «Αττικόν» από τη Βούλα, τον χειρούργησαν και του ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του ποδιού. Μετά από 3-4 ημέρες, που πήγαινε αρκετά καλά, έπεφτε το οξυγόνο του. Εκεί μας λέγανε ότι “πάει υπέροχα ο πατέρας σας”. Ο αδερφός μου, που είναι καρδιολόγος, ήρθε από την Κύπρο. Μίλησα με τον διοικητή, τον υποδιοικητή, τον αγγειοχειρουργό, μου λέγαν ότι πάει εξαιρετικά και ότι είναι εκπληκτικές οι εξετάσεις του. Ο αδερφός μου έβλεπε έναν άνθρωπο που κάθε μέρα η κατάστασή του γινόταν και πιο επιβαρυμένη. Κρίθηκε ότι δεν είχε κανένα λόγο να μπει στη ΜΕΘ, επειδή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Εύχομαι να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα απέναντί μου με αυτά που έχουν να γίνουν από εδώ και πέρα. Έχω καταγεγραμμένες συνομιλίες και μηνύματα, και μου λέγανε “Μην ανησυχείτε!”».

Ο Γιάννης Καλλιάνος περιέγραψε την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο πατέρας του, λέγοντας: «Μέχρι χθες ο πατέρας μου και με τη μεγάλη μάσκα, που του είχαν για οξυγόνο, έπεφτε ο κορεσμός του. Δεν φαντάζεσαι μέχρι πόσο βαθιά θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για την τιμή του πατέρα μου και όλων των πατεράδων. Δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος να πεθαίνει, να σβήνει μπροστά μου και να μας λέει “πάει καλά”. Και τώρα να βγάζουν μια γλυκανάλατη ανακοίνωση και να λέει το ένα και το άλλο».

«Ο πατέρας μου σήμερα είναι στην εντατική διασωληνωμένος», είπε ο Γιάννης Καλλιάνος και άρχισε να κλαίει. «Νίκο, έπρεπε να είναι νωρίτερα στην εντατική. Ας μην έμπαινε στην εντατική. Πεθαίνει λέω, κάντε κάτι! Παρακαλούσα τον καθηγητή να τον βάλει. Τα ζώα μου αργά... Κοίταξε, Νίκο, μιλήσαμε σήμερα με τον διευθυντή της ΜΕΘ. Τις επόμενες ημέρες θα βγουν και τα ονόματα όλα στη φόρα και θα γίνει και η διαδικασία που πρέπει να γίνει, γιατί οι γλυκανάλατες ανακοινώσεις δεν μου λένε τίποτα. Δεν θα πω άλλα στον αέρα, θα τα πω εκεί που πρέπει».

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποίησε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της διοίκησης του νοσοκομείου αλλά και του γιατρού: «Ο πατέρας μου εκεί που ήταν στην εντατική, σχεδόν έφυγε. Τον επαναφέραμε και μας είπαν ότι είναι σταθερός και δίνουν πιθανότητα 5% με 15% να τα καταφέρει. Κανένας από τους γιατρούς δεν μπήκε μέσα, μπαίνανε φοιτητές μέσα. Έχω πάρει χιλιάδες μηνύματα με παρόμοια περιστατικά. Ας με πουν σκληρό, οτιδήποτε, ο Γιαννάκης, το καλό παιδί, που θα σκύβει το κεφάλι και θα λέει “ναι” σε όλα, τελείωσε. Δεν λέω για το ΕΣΥ, δεν λέω για τον Άδωνη Γεωργιάδη, που με στεναχώρησε.

Τον ευχαριστώ θερμά για το μήνυμα, που μου έστειλε. Εκείνος, προφανώς, δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Αγαπημένε φίλε μου, Άδωνη Γεωργιάδη, θα ήθελα να μην προσπαθήσεις να στρογγυλέψεις την κατάσταση. Η κλινική η συγκεκριμένη φέρθηκε με τον χειρότερο τρόπο στον πατέρα μου.
Εγώ δεν σκαμπάζω από γλυκανάλατες ανακοινώσεις. Θέλω να κάνουν τα πάντα, να πάει καλά ο πατέρας μου, γιατί δυσχεραίνεται η θέση τους όσο ο πατέρας μου δεν βελτιώνεται».