Κρίσιμη  για την Ελλάδα αλλά και  το μέλλον της ευρωζώνης η συνεδρίαση του  Εcofin.Σήμερα ξεκινά μια σειρά κρίσιμων  συζητήσεων για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να αποφασίσουν αν  και πώς θα απαντήσουν στις αγορές.

Αν θα δημιουργηθεί ένας σοβαρός μηχανισμός στήριξης ή το θέμα θα αφεθεί  στη… ρύθμιση  των αγορών με ό,τι σημαίνει αυτό για το σύνολο των ευρωπαικών χωρών. Στο περιθώριο των διαβουλεύσεων θα τεθεί και το θέμα της επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που έχει πάρει η χώρα μας.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί η δυνατότητα χρήσης ευρωομολόγου για την ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έτσι ώστε όλες οι χώρες της ευρωζώνης να νοικοκυρέψουν τα δημόσια οικονομικά τους.

Αποφάσεις θα ληφθούν στη Σύνοδο Kορυφής, στις Bρυξέλλες, στις 4 Φεβρουαρίου και αν οι ευρωπαίοι ηγέτες καταλήξουν σε πακέτο λύσεων για την ευρωζώνη κρίσιμη θα είναι η Σύνοδος της Bουδαπέστης, στις 30 και 31 Μαρτίου όπου και θα πρέπει να  δρομολογηθούν κινήσεις και μέτρα.