Οδομαχίες και επεισόδια σημειώθηκαν στους δρόμους της Βαρσοβίας μεταξύ Ρώσων και Πολωνών οπαδών καθώς χθες έπαιζαν οι εθνικές ομάδες των δύο χωρών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και εκτοξευτήρες νερού κατά των χούλιγκαν που προκάλεσαν χάος στους δρόμους της πολωνικής πρωτεύουσας.

Είχε προηγηθεί πορεία 5.000 Ρώσων με αφορμή τη ρωσική εθνική εορτή για το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης κατά την οποία έγιναν 183 συλλήψεις ενώ τουλάχιστον είκοσι ξένοι τραυματίστηκαν.

Από ορισμένες πλευρές διατυπώθηκαν ερωτήματα για την απόφαση της UEFA να διεξαχθεί τη συγκεκριμένη ημέρα ο αγώνας μεταξύ των συγκεκριμένων ομάδων.

«Ήταν ντροπή, αθώοι άνθρωποι έτρεχαν και ούρλιαζαν μόνο και μόνο για να διαφύγουν από αυτούς τους ανθρώπους που συμπεριφέρονταν σαν ζώα», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Σε άλλο περιστατικό περίπου πενήντα Πολωνοί οπαδοί φορώντας μάσκες επιτέθηκαν σε Ρώσους σε καφέ της Βαρσοβίας.

Μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας της Βαροσβίας, είναι 14 Ρώσοι, ένας Γερμανός, ένας Αμερικανός, ένας Πακιστανός και ακόμα επτά άτομα των οποίων η εθνικότητα δεν έχει γίνει γνωστή.

Δεν απειλείται ωστόσο η ζωή κανενός.

Για την ιστορία ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο