Η παράσταση Cherry Brandy, σε χορογραφία του καταξιωμένου χορογράφου Γιόζεφ Νατζ,ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών από τις 6 έως και τις 9 Ιανουαρίου.

Στο «Cherry-Brandy» παντρεύονται μαγικά η τέχνη του χορού και η τέχνη του λόγου. Ο Γιόζεφ Νατζ, προερχόμενος από το χώρο των εικαστικών τεχνών και του τσίρκου, και συνδυάζοντας την εμπειρία του στη μιμική, την υποκριτική, τις πολεμικές τέχνες και τον αυτοσχεδιασμό, παίρνει αφορμή για το έργο από το «Κύκνειο Άσμα» του Άντον Τσέχωφ.

Με το Cherry-Brandy, που ανατέθηκε στον Νατζ στο πλαίσιο ενός προγράμματος συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Ρωσίας το 2010, τού δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψει μαζί με μια ομάδα από 12 περφόρμερς στον αρχέτυπο χώρο του θεάτρου, να παίξει με τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης, ακόμη και να αφουγκραστεί τη μοναξιά και τη «σκοτεινιά» που αυτός ο χώρος συχνά εγκυμονεί.

Με μια θεατρική γλώσσα αφαιρετική και λιτή, στήνει τελικά μια σειρά εικόνων, των οποίων η φιλοσοφική ή και μεταφορική χροιά μας επανενώνει με τις ρίζες της ίδιας της τέχνης του θεάτρου.


Ο πολυβραβευμένος χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Χορογραφικού Κέντρου της Ορλεάνης, παρότι συχνά καταπιάνεται με θέματα ή και έργα που ανήκουν παραδοσιακά στο θέατρο, εντάσσει τη δουλειά του στο χώρο του σύγχρονου χορού.