Το Γιώργο Λάνθιμο, σκηνοθέτη του «Κυνόδοντα» και όλους όσους συμμετέχουν στην ταινία θα τιμήσει σήμερα σε δείπνο στο εστιατόριο Μιραμπέλ, της περίφημης Λεωφόρου Σάνσετ Μπούλεβαρντ του Χόλυγουντ, το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής» στο δείπνο έχουν προσκληθεί  ελληνικής καταγωγής προσωπικότητες του αμερικανικού κινηματογράφου, όπως και καλλιτέχνες που έχουν στο παρελθόν εργαστεί για την προβολή ελληνικών ταινιών στις Ηνωμένες Πολιτείες ή έχουν λάβει μέρος σε ταινίες που γυρίστηκαν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Το επίσημο αυτό δείπνο αντανακλά τα αισθήματα της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, που δικαίως αισθάνεται υπερηφάνεια για το γεγονός ότι για πρώτη φορά, μετά από 33 χρόνια, ελληνική κινηματογραφική ταινία βρίσκεται στην τελική πεντάδα των υποψηφίων για το Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Παραγωγής.

Η απονομή των Όσκαρ θα γίνει την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στο Kodak Theatre. Αμέσως μετά την τελετή απονομής των βραβείων, στο εστιατόριο Ίσλα του Χόλυγουντ θα ξεκινήσει το πάρτι της ομογένειας, όπου θα παραστούν πολλοί υποστηρικτές του «Κυνόδοντα» και φίλοι της Ελλάδας.

Για όσους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο για την τελετή των Όσκαρ, οι ομογενείς εξασφάλισαν να στηθεί στο εστιατόριο μεγάλη οθόνη κλειστού κυκλώματος.