Το TEDxLamia επιστρέφει για τέταρτη χρονιά την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με θέμα «πolis». Η ομάδα του TEDxLamia καλεί όλους να φανταστούν μια νέα «πolis» με 12 ομιλητές, 2 perfomances, 10 workshops σε όλη την πόλη, street food φαγητό, cocktails, party και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο more.com και στο φυσικό σημείο πώλησης του more.com στα Public (Πλατεία Πάρκου, 11-13).

TEDxLamia 2024: Ομιλητές και Performers

Γιώργος Καραμπελιάς: Συγγραφέας-Ιστορικός-Πολιτικός Αναλυτής, Ομιλία: «Η οργανική σχέση του πολίτη με την πόλη και την πολιτική».

Martina Mazzarello: Senior PostDoc Researcher and Global Labs Lead, MIT Senseable City Lab, Ομιλία: «Global ways of living: digital data to connect and understand cities».

Φαίη Μακαντάση: Επικεφαλής Ερευνών, διαΝΕΟσις, Ομιλία: «Ξέρεις ποιός είναι ο διπλανός σου;».

Αδάμ Μαρκάκης, Co-Founder & General Manager της Astylab, Ομιλία: «Οι κρυφές αλήθειες της μετακίνησης με το αυτοκίνητο».

Νίκος Παππάς, Πολιτικός Επιστήμονας, Ιστορικός & Αρχαιολόγος

Μάριος Νοβακόπουλος, Διεθνολόγος (Cognosco Team): Ομιλία: «Από τις Μυκήνες στη Νέα Υόρκη – Η σημασία των πόλεων στην παγκόσμια ιστορία».

Μιχάλης Σαμόλης, Πωλητής Περιοδικού Δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ», Ξεναγός Προγράμματος «Αόρατες Διαδρομές», Ομιλία: «Αόρατοι Άνθρωποι»

Χρυσόστομος Σταμούλης: Καθηγητής Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας, Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ, Ομιλία: «Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι»; Ο διάλογος της Εκκλησίας με την πόλη, την πολιτική και τον πολιτισμό.»

Φιοράκης Αντώνης, CEO – Protio, Ομιλία: «Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του μοντέλου κατοικίας»

Συγκεντρωτικά οι ομιλητές:

Κιντέρια, «Ήχοι της υπαίθρου στην πόλη»

Papazó ft. Leo, Musicians, « Τραγούδια απο ένα μπαλκόνι»

Το φετινό θέμα μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τη βαθύτερη ουσία της «πolis». Δεν είναι απλώς ένας τόπος κατοίκησης, αλλά ένας δυναμικός τρόπος ζωής, μια αφορμή για δημιουργική αλληλεπίδραση, μια πηγή έμπνευσης και η βάση για να ονειρευτούμε και να αγωνιστούμε για το μέλλον μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους ομιλητές και τις παράλληλες δράσεις, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του TEDxLamia και ακολουθήστε τα προφίλ της διοργάνωσης σε Instagram και Facebook.