Οι Oasis, το θρυλικό ποπ-ροκ συγκρότημα από το Μάντσεστερ που επανενώθηκε ύστερα από 15 χρόνια, έχει προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στους φανς του αλλά και φαινόμενα αισχροκέρδειας που αφορούν την πώληση εισιτηρίων στη μαύρη αγορά για τις προσεχείς εμφανίσεις τους.

Το συγκρότημα έχει προγραμματίσει ήδη πέντε συναυλίες στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, πέντε στο Heaton Park του Μάντσεστερ, τρεις στη Σκωτία, δύο στην Ιρλανδία και δύο στην Ουαλία.

Οι Oasis εξέδωσαν μια ανακοίνωση επισημαίνοντας το πρόβλημα, λίγες ώρες πριν από τη γενική προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες τους σήμερα η οποία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου.

Το βράδυ της Παρασκευής το συγκρότημα έγραψε στο X: «Έχουμε παρατηρήσει ανθρώπους που προσπαθούν να πουλήσουν εισιτήρια στη δευτερογενή αγορά πριν από την έναρξη της προπώλησης. Λάβετε υπόψη ότι τα εισιτήρια μπορούν να μεταπωληθούν ΜΟΝΟ, στην ονομαστική τους αξία, μέσω των @Ticketmaster και @Twickets.»

Πρόσθεσε ότι τα εισιτήρια που πωλούνται κατά παράβαση των όρων και προϋποθέσεων θα ακυρωθούν από τους διοργανωτές.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε αφότου πολλοί θαυμαστές της μπάντας εξέφρασαν την αγανάκτησή τους καθώς, εισιτήρια, που αγοράστηκαν από όσους έλαβαν κωδικούς πρόωρης πρόσβασης στην προπώληση, μεταπωλούνταν για περισσότερες από 6.000 στερλίνες, ποσό που αντιστοιχεί σε 7.129 ευρώ!

Ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων μπόρεσε να εξασφαλίσει ένα πολυπόθητο εισιτήριο μεταξύ 7 μ.μ. και 10 μ.μ. το βράδυ της Παρασκευής, με εισιτήρια να πωλούνται με σειρά προτεραιότητας.

Ωστόσο, λίγο μετά την κυκλοφορία τους, τα εισιτήρια στο άνω διάζωμα του Γουέμπλεϊ έφταναν τις 3.615 στερλίνες στο StubHub, ενώ οι θέσεις σε ορισμένα τμήματα του κάτω διαζώματος έφτασαν τις 6.347.

Ο ιστότοπος μεταπώλησης Viagogo διαφήμιζε επίσης εισιτήρια σε τιμή άνω των 2.000 στερλινών.

Ένας θαυμαστής του συγκροτήματος έγραψε στο X: «Λίαμ, Νόελ, Oasis, αυτό είναι απλά λάθος. Τόσοι πολλοί από εμάς είμαστε απελπισμένοι να σας δούμε».

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι τα εισιτήρια των Oasis μεταπωλούνται ήδη σε τρελές τιμές με κάνει να νιώθω άρρωστος. Τι πιθανότητες έχουν οι πραγματικοί θαυμαστές;»

Η γενική πώληση για όλες τις συναυλίες του συγκροτήματος θα ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, ενώ η πώληση για τις δύο συναυλίες στο Δουβλίνο θα ξεκινήσει το βράδυ.