Σύμφωνα με τις τελευταίες οργιώδεις φήμες του χώρου, είναι πολύ πιθανόν ότι η Monster, κατασκευάστρια «ενεργειακών» ποτών και μεγάλη αντίπαλος της Red Bull, θα αναλάβει ως συν-χορηγός της εργοστασιακής ομάδας Yamaha MotoGP.

Έχοντας αποτύχει δύο χρόνια τώρα να βρει χορηγό τίτλου, φαίνεται πως η Yamaha δεν γοητεύτηκε μόνον από την προοπτική να έχει εκ νέου σαν αναβάτη τον μέγα «γητευτή» των θεατών Rossi, αλλά και από τον Rossi μέγα γητευτή των χορηγών.

Σύμφωνα με το ισπανικό website Motocuatro, η Yamaha ήδη εξαγόρασε το προσωπικό συμβόλαιο του Jorge Lorenzo με την Rockstar (επίσης παραγωγό ενεργειακών ποτών). Οπότε, το ντουέτο Lorenzo – Rossi θα μπορεί να επιδεικνύει το λογότυπο της Monster στις φόρμες και τις μοτοσυκλέτες του όλο το 2013 και 2014.

Κατά τους Ισπανούς, η όλη ιστορία ξεκίνησε μέσα στο 2012, μετά όμως την ανανέωση του συμβολαίου του Lorenzo με την Rockstar και τη μεταγραφή του Valentino στην Yamaha. Επίσημα λέγεται πως αμφότερες οι Rockstar και Monster συζητούσαν με την Yamaha τρόπους για να αναβαθμίσουν τη θέση τους ως χορηγοί των οδηγών της.

Πρώτη η Monster, λέει το Motocuatro, συζήτησε την περίπτωση να αναβαθμίσει την παρουσία της, αναλαμβάνοντας συν-χορηγός στη μοτοσυκλέτα του Rossi, με αντίτιμο ένα αυτοκόλλητο στο μέγεθος εκείνου της ENEOS –του ιαπωνικού κολοσσού μηχανελαίων που στηρίζει την Yamaha αλλά όχι ως χορηγός τίτλου.

Η Rockstar έτσι αναγκάστηκε να ξεκινήσει κι αυτή συζητήσεις με την Yamaha προκειμένου να μην εκπαραθυρωθεί. Πρότεινε ίδιο μέγεθος χορηγίας με την Monster, οπότε Lorenzo και Rossi θα απολάμβαναν τα ίδια επίπεδα «ενεργειακής» υποστήριξης από τους χορηγούς των μοτοσυκλετών τους. Ο Lorenzo θα έτρεχε με τα αυτοκόλλητα της Rockstar και ο Rossi με της Monster.

Δύο διαφορετικοί, έστω και ανταγωνιστικοί χορηγοί; Περίεργο, αλλά για κάποιο διάστημα φάνηκε να αποτελεί καλή λύση. Ύστερα όμως ήρθαν οι αμφιβολίες… Κατά τους Ισπανούς πάντα (που μην ξεχνάμε αντιπαθούν τον Rossi), η Monster το ξανασκέφτηκε, γιατί δεν ήθελε να φανεί ότι χορηγεί τον πιο «αδύναμο» -ή «λιγότερο επιτυχημένο» ή «λιγότερο γρήγορο» ή «λιγότερο νέο» αναβάτη-, δηλαδή τον Rossi, αν ο Ιταλός δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφή της κατηγορίας ή κάπου εκεί κοντά.

Με τον φόβο αυτόν η Monster κατά τον αγώνα της Valencia εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση προκειμένου να αναλάβει τη χορηγία όλη της ομάδας.

Η αποδοχή της προσφοράς από την Yamaha ήταν δύσκολη. Θα έπρεπε να επικαλεστεί τον όρο στο συμβόλαιο του Lorenzo που δίνει στο εργοστάσιο το δικαίωμα να προβάλλει βέτο στον προσωπικό χορηγό του.

Όμως κάτι τέτοιο θα είχε οικονομικές επιπτώσεις, που δεν άντεχε ο προϋπολογισμός της Yamaha –η οποία αγωνίζεται 2 χρόνια τώρα δίχως χορηγό τίτλου, παρότι πήρε το στέμμα το 2010 και το 2012. Το κόστος εξαγοράς της Rockstar προσδιορίζεται κατά πληροφορίες σε 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο –επί 2 χρόνια, ίσον 2 εκατ. ευρώ δηλαδή.

Εδώ ήρθε σαν από μηχανής θεός και πάλι η Monster. Η οποία αρχικά πρόσφερε 1,5 εκατ. ευρώ μόνον για τον Rossi, αλλά τελικά ανέβασε την προσφορά της στα 4 εκατ. ευρώ για τους 2 αναβάτες.

Αυτό ακριβώς είναι το ποσό -λένε- με το οποίο πληρώνει η Yamaha τον Rossi –το ένα τρίτο όσων έπαιρνε από την Ducati. Ουσιαστικά επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες του καλοκαιριού, ότι ο Rossi θα έφερνε χορηγό στην «ορφανή» Yamaha, ο οποίος θα πλήρωνε τον μισθό του.

Η συμφωνία Monster και εργοστασιακής Yamaha δεν επηρεάζει τη συνεργασία της με την Tech 3 που θα συνεχίσει να ονομάζεται Monster Tech 3 Yamaha.

Το πόσο αξιόπιστες είναι όλες αυτές οι πληροφορίες μένει να αποδειχτεί. Επιβεβαίωση δεν υπάρχει ακόμη από καμία πλευρά. Σύντομα όμως θα μάθουμε αν και τί ακριβώς αληθεύει. Πρώτη ένδειξη ή και απόδειξη θα είναι τα ρούχα τoυ Jorge Lorenzo στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του μέσα στο 2013. Αν δεν φορά το τίσερτ και το τζόκεϊ της Rockstar, θα σημαίνει ότι η είδηση είναι ακριβής…