Η δραματική σειρά του MEGA «Η γη της ελιάς» επιστρέφει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Η αγάπη του κόσμου με την οποία συμπορεύεται εδώ και τρία χρόνια, παραμένει ισχυρό θεμέλιο για τον νέο κύκλο επεισοδίων που ετοιμάζεται να χαρίσει ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις.

Η μεγάλη επιτυχία των Αντρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου, Κούλλη Νικολάου έρχεται με ιστορίες που ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Η ζωή των ηρώων παλεύει να μπει σε κανονικότητα, ωστόσο νέα πρόσωπα έρχονται να ταράξουν τα νερά. Ανατρεπτικές καταστάσεις παρασύρουν τη μικρή κοινωνία της Μάνης στη δίνη του πάθους, τροφοδοτούν το μίσος και ανακατεύουν εκ νέου την τράπουλα.

Η συνέχεια της ιστορίας…

Η φωτιά προκαλεί μεγάλη αναστάτωση. Ο εμπρησμός στοιχίζει τη ζωή ενός ανθρώπου. Μια μεγάλη επαγγελματική ευκαιρία ανοίγει για τους Βρεττάκους στην Αθήνα. Η απόσταση, όμως, δημιουργεί δυσαρέσκεια και κλονίζει τον ισχυρό δεσμό του Μάνου με τη Μαρίνα. Ο πολυπόθητος γάμος της Ιουλίας και του Στάθη είναι πλέον γεγονός. Η επιστροφή της Αντιγόνης έρχεται για να ανατρέψει τις ισορροπίες. Ο πατήρ Τιμόθεος φτάνει στην Αρεόπολη και, με θλίψη, διαπιστώνει πως το ποίμνιό του είναι επιρρεπές στις αμαρτίες. Η επεισοδιακή άφιξη του Μιχάλη Χατζή, του νέου διευθυντή των ελαιώνων, φέρνει στην επιφάνεια το βεβαρημένο παρελθόν που μοιράζεται με τον Δημοσθένη.

Οι νέοι ήρωες της σειράς

Πατήρ Τιμόθεος (Θανάσης Βισκαδουράκης): Έρχεται να αναλάβει την ενορία μετά το θάνατο του προκατόχου του. Είναι χήρος, χωρίς παιδιά. Γνωρίζει τους πάντες και τα πάντα. Πηγαίνει στο καφενείο, δεν κρατάει λεφτά, δεν πληρώνει ποτέ. Τρώει δωρεάν στα σπίτια, παίρνει και τάπερ. Αποκαλύπτεται ότι φροντίζει δύο οικογένειες δίνοντάς τους ό,τι μαζεύει. Είναι αυστηρός με τις νηστείες και το σεξ. Θέλει να του φιλούν όλοι το χέρι. Θυμώνει όταν πρόκειται να βαφτίσει παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν ενωθεί με πολιτικό γάμο. Αγαπά μόνο τα χριστιανικά ονόματα και τους «αναβαπτίζει» όλους με το όνομα της ταυτότητάς τους. Αυστηρός τηρητής των θείων νόμων αλλά και «νόμιμος» Ρομπέν των δασών της Μάνης.

Μιχάλης Χατζής (Στέφανος Μιχαήλ): Ο νέος διευθυντής του ελαιοτριβείου των Βρεττάκων. Δυναμικός, όμορφος, λατρεύει την δουλειά του και τη Μάνη. Εργαζόταν στην Αμερική, αλλά ήθελε να ζήσει στην Ελλάδα. Έρχεται με την σύντροφό του, τη Νόρα, την οποία σκοπεύει να νυμφευτεί σε ένα μήνα. Κάποιοι από το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειάς του στην Αμερική τον υποδέχονται με πυροβολισμούς στη Μάνη. Θα βρεθεί σε δυσμένεια και θα σκεφτεί να ξαναφύγει όταν αποκαλυφθεί η εγκληματική δράση της συντρόφου του. Ωστόσο, με την υποστήριξη κάποιων καλών φίλων θα αποκατασταθεί η φήμη του και θα συνεχίσει τη ζωή του στη Μάνη.

Νόρα Κοσμάτου (Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου): Η όμορφη, Ελληνίδα σύντροφος του Μιχάλη Χατζή, με τον οποίο ετοιμάζονται να παντρευτούν. Είναι παιδοψυχολόγος. Σκοπεύει να ανοίξει γραφείο και να ασκήσει το επάγγελμά της στη Μάνη. Με το που φτάνει στη Μάνη αρχίζουν οι απαγωγές παιδιών. Δείχνει να τρελαίνεται με τη μικρή Αγγελική, ενώ γυροφέρνει και τη μικρή Στελλίτσα. Δεν κινεί υποψίες, λόγω επαγγέλματος. Θα αποκαλυφθεί η δράση της;

Παυλίνα Μαρτάκου (Χαριτίνη Ηλιάδου): Η νεαρή τεχνίτρια νυχιών που προσέλαβε η Ισμήνη όταν ξεκίνησε να λειτουργεί το κέντρο αισθητικής. Ευπροσάρμοστη, καλή στη δουλειά της. Αποκαλεί όλο τον κόσμο «μωρό μου» και «αγάπη μου», αλλά κανείς δεν την παρεξηγεί. Είναι μόνη και ψάχνει τον άντρα της ζωής της, αλλά πέφτει πάντα σε δεσμευμένους, αρραβωνιασμένους ή παντρεμένους.

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου 

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου 

Με τον Νίκο Γαλανό

Πρωταγωνιστούν: Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Βασίλης Μίχας, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πιλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα και συμβολαιογράφος ο Μάξιμος Μουμούρης, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αντιγόνη Νεοφύτου, Ζωή Γεράζη, Βάσω Παύλου, Νικόλ Χριστοδούλου, Νίκος Κοσώνας, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, Μίλτος Χαρόβας, Ειρήνη Τάσσου, Χαριτίνη Ηλιάδου, Βαρβάρα Ντέσκα

Μιχάλης, ο Στέφανος Μιχαήλ

Στον ρόλο της Κούλας, η Χριστιάνα Αρτεμίου

Τζον, ο Απόστολος Γκλέτσος

Αγγελική, η μικρή Κλειώ

Και οι:

Θανάσης Βισκαδουράκης

Στέλα Φυρογένη

Κούλλης Νικολάου

Βάσια Παναγοπούλου

Φιλική συμμετοχή, Άντζελα Γκερέκου

Λυκούργος, ο Γιώργος Παρτσαλάκης

Στον ρόλο της Μαργαρίτας, η Λυδία Κονιόρδου

Guest star, Μάρω Κοντού