Η σειρά «KAOS» μόλις κυκλοφόρησε στο Netflix και από τα πρώτα κιόλας επεισόδια γίνεται φανερό ότι πρόκειται για μια παραγωγή που αξίζει κανείς να δει. Με μια έκρηξη δημιουργικότητας και μαεστρίας, η σειρά αναμιγνύει την κλασική αφήγηση με σύγχρονα στοιχεία, προσφέροντας μια φρέσκια και δυναμική προσέγγιση στους μύθους που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Παρακολουθώντας τα πρώτα επεισόδια, βρήκαμε τουλάχιστον 5 λόγους για να δείτε τη νέα σειρά που βασίζεται στην ελληνική μυθολογία!

1. Η ελληνική μυθολογία αποτελεί το καλύτερο υλικό για τηλεοπτική σειρά!

    Είναι τόσο πλούσιο, ενδιαφέρον και ιντριγκαδόρικο το υλικό που προσφέρει η ελληνική μυθολογία, που ήταν απορίας άξιο πώς δεν είχαμε δει τόσα χρόνια (από τον Ηρακλή θα λέγαμε) μια καλή παραγωγή με θέμα βγαλμένο από εκεί. Αντλώντας έμπνευση και υλικό από τον ανεξάντλητο πλούτο του Δωδεκάθεου, το KAOS δεν είναι απλώς μια αναπαράσταση των αρχαίων ιστοριών, αλλά ένα δημιούργημα που μεταφέρει τη διαχρονική γοητεία των Θεών του Ολύμπου αλλά και τις αδυναμίες τους και τη διαμάχη τους με θνητούς, με τρόπο ταυτόχρονα πιστό στην παράδοση και εντελώς μοντέρνο.

    Άποψή μας βέβαια είναι ότι θα μπορούσαν να έχουν αξιοποιηθεί περισσότεροι μύθοι και ήρωες της αρχαίας Ελλάδας ενώ δεν είδαμε -όσο θα θέλαμε- τους Θεούς να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους, ιδιαίτερα με κάποιον πιο συναρπαστικό τρόπο.

    2. Οι συντελεστές

      Δημιουργός της σειράς είναι η Τσάρλι Κόβελ (Charlie Covell), γνωστή για τη σειρά «The End of the F***ing World», η οποία με μαεστρία και χιούμορ δημιουργεί ένα ευφυές, πνευματώδες, ανάλαφρο αλλά και με σασπένς σενάριο που σε προκαλεί να το ανακαλύψεις. Η επιλογή των ηθοποιών είναι εξαιρετική, με χαρακτηριστική αυτήν του Τζεφ Γκόλντμπλουμ (βλ. Jurassic Park) που δίνει μία απολαυστική ερμηνεία ως Δίας.

      Αλαζονικός και κομψότατος κυκλοφορεί με αέρα στο παλάτι του -σαν σωστός πατέρας των Θεών- μέχρι που ανακαλύπτει μία ριτίδια και αρχίζει να έχει ανασφάλειες για την κυριαρχία του. Ο Δίας, βλέποντας την εξουσία του να κλονίζεται, βυθίζεται σε μια καταστροφική παράνοια που απειλεί να σπείρει το χάος. Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν μένουν αμέτοχοι, καθώς τρεις θνητοί αναλαμβάνουν να τον σταματήσουν.

      Το cast συμπληρώνουν ο Στίβεν Ντιλέιν που υποδύεται τον Προμηθέα (ήταν ο Στάνις Μπαράθεον στο Game of Thrones), η Τζάνετ ΜακΤίρ που της ταιριάζει απίστευτα ο ρόλος της Ήρας, ο Ντέιβιντ Θιούλις (Χάρι Πότερ) που υποδύεται τον Άδη αλλά και τους εξαιρετικούς Νάμπαν Ρίζβαν (Θεός Διόνυσος), Ορόρα Περινό (Ευρυδίκη) και Κίλιαν Σκοτ (Ορφέας).

      3. Συναρπαστική πλοκή και γρήγορος ρυθμός

        Η σειρά «KAOS» καταφέρνει να κρατήσει τον θεατή σε εγρήγορση με μια γρήγορη πλοκή που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το κωμικό στοιχείο με το δράμα. Η αφήγηση εναλλάσσεται αδιάκοπα μεταξύ αστείων και έντονων στιγμών, δημιουργώντας μια εμπειρία που είναι ταυτόχρονα διασκεδαστική και συγκινητική. Ο ξέφρενος ρυθμός της, με τις συνεχείς ανατροπές και τις έντονες σκηνές, δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση ή βαρεμάρα. Κάθε σκηνή οδηγεί αβίαστα στην επόμενη, δημιουργώντας μια συνεχόμενη ροή δράσης και συναισθημάτων που καθηλώνει.

        4. Σύγχρονη προσέγγιση σε διαχρονικά ζητήματα

          Μην αναζητήσετε λάθη και ανακρίβειες που απομακρύνουν το έργο από την κλασική μυθολογία. Η σειρά «KAOS» δεν προσπαθεί να αναπαράγει πιστά τις αρχαίες ιστορίες, αλλά να τις ανανεώσει και να τις επαναπροσδιορίσει με σύγχρονα στοιχεία. Μέσα από τη δραματουργία της, εξερευνά θεμελιώδη ζητήματα της σημερινής εποχής, όπως η εξουσία και οι δυναμικές της, η θρησκεία και η αμφισβήτησή της, η σεξουαλικότητα και οι έμφυλες ταυτότητες, καθώς και ο φεμινισμός.

          Αυτά τα θέματα όχι μόνο κάνουν τη σειρά πιο επίκαιρη, αλλά προσθέτουν και βάθος στις ιστορίες που διηγείται, καθιστώντας την ένα έργο που αντανακλά τις σύγχρονες κοινωνικές ανησυχίες και προκλήσεις. Οι θεατές θα βρουν αναφορές και παραλληλισμούς με σημερινές καταστάσεις, κάτι που καθιστά το «KAOS» ιδιαίτερα σχετικό και συναρπαστικό, διατηρώντας παράλληλα τον πυρήνα της ελληνικής μυθολογίας ζωντανό μέσα από έναν νέο, δημιουργικό φακό.

          5. Οι μουσικάρες

            Η σκηνοθεσία και η παραγωγή του «KAOS» είναι εξαιρετικές, με προσοχή στη λεπτομέρεια τόσο στα σκηνικά όσο και στη μουσική επένδυση. Οι θεατές θα απολαύσουν εντυπωσιακά τοπία και μια πολυσχιδή μουσική που κυμαίνεται από κλασικά κομμάτια μέχρι σύγχρονα ακούσματα.

            Ξεχωρίσαμε:

            «Heroes» – David Bowie
            «Bohemian Rhapsody» – Queen
            «(Don’t Fear) The Reaper» – Blue Öyster Cult
            «Kiss My Name» – Antony and the Johnsons
            «Money for Nothing» – Dire Straits
            «Only Time» – Enya
            «Gimme! Gimme! Gimme!» – ABBA
            «Take Me to Church» – Hozier
            «Oh What a Beautiful Morning» – Rodgers and Hammerstein
            «Pack Up Your Troubles In Your Old Kit Bag» – Dick Haymes