Την έχουν χαρακτηρίσει ως τη σημαντικότερη ερμηνεύτρια της γενιάς της. Η τραγουδίστρια με τη μαγευτική φωνή, η οποία έχει ερμηνεύσει τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ήταν στην παρέα του «Αυτός και ο Άλλος» με τους Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο την Τρίτη (1/2) μετά τα μεσάνυχτα.

Σε μια βαθιά αποκαλυπτική συνέντευξη, εξομολογήθηκε πώς κατάφερε να τιθασεύσει τον θυμό που ένιωθε στη δύσκολη εφηβεία της, και μίλησε για το body shaming που δέχτηκε στο σχολείο.

«Οι γονείς μου δεν μου έκαναν όλα τα χατίρια, έχω ακούσει και “όχι” αλλά σε μορφή συζήτησης. Κατάλαβα ότι είχα θυμό στην εφηβεία από την όψη μου μέχρι τα πάντα. Ήμουν ένα κορίτσι σκοτεινό, σχετικά με το πώς είμαι σήμερα. Σαφώς και η παχυσαρκία σου φανερώνει ότι υπάρχει κάποια συναισθηματική έλλειψη, απλά και η φύση μου ήταν και τώρα είναι, απλά το έχω ισορροπήσει. Ήμουν εσωτερικό παιδί. Από πάρα πολύ μικρή μου άρεσε να ψάχνω την ουσία των πραγμάτων».

Σχετικά με το αν στο σχολείο δεχόταν body shaming, απάντησε: «Ναι είχα δεχθεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις κάτι και στο σχολείο να μην το περάσεις. Τα πρώτα χρόνια θύμωνα, έκλαιγα, μετά γινόμουν πιο… Η αλήθεια ήταν αυτό που με έκανε έτσι. Μετά προσπαθούσα να φέρω τον άλλον στη θέση μου. Καμιά φορά μπορεί να είχαν συμβεί ακραία σκηνικά και να τα είπα στους γονείς μου, αλλά γενικά δεν έλεγα».

Αποτίμησε την εμπειρία της από τη συμμετοχή της στο «The Voice» και αποκάλυψε ποιοι άνθρωποι ακούν πρώτοι τα νέα της τραγούδια μετά την ίδια.

Για την παρουσία της στο Voice: «Έγινε η πρόταση όταν τελείωνα την περιοδία και δεν είχαν χρόνο να την σκεφτώ. Νομίζω ότι κάποια πράγματα, αν κάτσω να τα πολυσκεφτώ δεν είναι η ώρα τους να γίνω. Στην πρώτη χρονιά και στο πρώτο γύρισμα δυσκολεύτηκα που έπρεπε να κόψει κάποιον. Αλλά είναι ένα παιχνίδι. Θα ανησυχούσα για το κοινό μου, αν ένιωθα ότι έμπαινα κάπου και με κάποιος τρόπο παθαινα μετάλληξη και πρόσβαλα ανθρώπους. Νιώθω ότι δεν έθιξα κανέναν. Ενδεχομένως και να ξαναπήγαινα, τώρα έχω μια εμπειρία. Δεν θα είναι ποτέ η ίδια πρόταση και μπορεί να πω πιο εύκολα το ναι ή το όχι».

Μετά από εκείνη, οι πρώτοι άνθρωποι που θα ακούσουν τα καινούρια της τραγούδια είναι ο μητέρα της, ο πατέρας της, ο σύζυγός της και κάποιοι φίλοι της. «Δίνω μεγαλύτερο βάρος στις φίλες μου και στον σύζυγό μου γιατί είναι ανεπηρέαστοι και έξω από τον χώρο».

Πώς αντιδρά ο Γιάννης Ζουγανέλης, όταν τον αποκαλούν «πατέρα της Ελεωνόρας»;

«Γελάω όταν λένε στον πατέρα μου ότι είναι μπαμπάς της Ελεωνόρας. Τον κοροϊδεύω, σε εκείνον αρέσει όμως… Το μεγάλο του ατού για μένα είναι ότι έχει να κάνει την επικοινωνία του με τον κόσμο παράλληλα με τη μουσική… Πάντα το προτιμούσα σε σχέση με την σκέτη πρόζα… Με τον πατέρα μου έχουμε διαφορετικής ποιότητας χιούμορ. Ο πατέρας μου είναι αρκετά καυστικός, μπορεί να γίνει καυστικός και ο άλλος να μη νιώσει άβολα…Έχω περισσότερη αδυναμία στον πατέρα μου, αλλά έχω περισσότερα κοινά με την μητέρα μου» ανέφερε.

Τέλος, αποκάλυψε τι τραγουδάει και τι χορεύει με τον σύζυγό της, Σπύρο Δημητρίου στο σπίτι.

«Ο Σπύρος ακούει πάρα πολλά πράγματα ανάλογα με τη διάθεσή του. Η μουσική παίζει ρόλο στην καθημερινότητά του. Μπορεί να βάλει ένα ποτό στο σπίτι και να χορέψει. Εγώ είμαι λίγο πιο κλειστή, αλλά με έχει συνεπάρει» είπε για τον σύζυγό της και αποκάλυψε πως στη σκηνή είναι περισσότερο εκδηλωτική απ΄ ότι στην καθημερινότητά της.

«Ο γάμος μου ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη για μένα. Δεν πίστευα ότι θα παντρευτώ γιατί δεν είχε έρθει ένας άνθρωπος που θα με οδηγήσει σε κάτι τέτοιο. Είχα όμως σαν όνειρο να βρω έναν άνθρωπο που θα συμπορευτώ… Ο γάμος μας έγινε πολύ γρήγορα. Είναι αλήθεια πως μου είπε ο Σπύρος την ατάκα “έχεις καταλάβει ότι είμαστε μαζί;”, Θυμάμαι την πρόταση γάμου, ήταν χωρίς δαχτυλίδι αλλά με άλλο κόσμημα. Ο μπαμπάς μου έχει όνειρο να γίνει παππούς, ίσως και εγώ το έχω αλλά αυτά δεν τα προγραμματίζει…

Ο μπαμπάς μου το κακό είναι ότι τα λέει δημόσια και δε σκέφτεται ότι εγώ μετά μπορεί να πάω σε ένα θέατρο και να έχω δέκα κάμερες να πρέπει να απαντήσω σε αυτά που έχει πει» δήλωσε σε άλλο σημείο η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δηλώνοντας μάλιστα ότι ο σύζυγός της είναι πιο απρόβλεπτος από εκείνη κάτι που μπορεί να την «μαγκώνει», αλλά της αρέσει.