Για 16η συνεχή χρονιά, η απονομή των Χρυσών Σφαιρών μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά από τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova, μάλιστα και σε υψηλή ποιότητα HD.

Το κορυφαίο κινηματογραφικό γεγονός θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση από τα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema HD το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου στις 18:15.

Η ταινία «12 χρόνια σκλάβος» του Στιβ ΜακΚουίν, όπως ήταν αναμενόμενο, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας. Ο Μάθιου ΜακΚόναχι απέσπασε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στην ταινία «Dallas Buyers Club», ενώ το αντίστοιχο γυναικείο πήγε στην υπέροχη Κέιτ Μπλάνσετ για το ρόλο της στη «Θλιμμένη Τζασμίν» του Γούντι Άλεν.

Ο γοητευτικός Λεονάρντο Ντι Κάπριο κέρδισε το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου στην κατηγορία κωμωδία/μιούζικαλ για την ταινία «Ο Λύκος της Wall Street», ενώ καλύτερος σκηνοθέτης αναδείχθηκε ο Αλφόνσο Κουαρόν με την ταινία «Gravity».

Ως καλύτερη ξενόγλωσση ταινία αναδείχτηκε «Η τέλεια ομορφιά» του Ιταλού Πάολο Σορεντίνο, ενώ το βραβείο καλύτερης ταινίας κινούμενων σχεδίων πήρε η παραγωγή «Ψυχρά και ανάποδα».

Όλες τις παραπάνω ταινίες θα παρακολουθήσουν σε Α’ τηλεοπτική προβολή, κατά τους επόμενους μήνες, οι συνδρομητές των καναλιών Novacinema, τα οποία διατηρούν μακροχρόνιες αποκλειστικές συμφωνίες με τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά studios του Χόλιγουντ και μεταδίδουν τις πιο πρόσφατες παραγωγές, ένα χρόνο πριν από οποιοδήποτε τηλεοπτικό κανάλι.

Δείτε φωτογραφίες από την απονομή…