Με ανταπόκριση που αναπαράγεται σε σειρά μέσων ενημέρωσης, το γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι «δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου την εκκένωση της έδρας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ στα βόρεια προάστια της Αθήνας».

Επικαλούμενο τοπικά μέσα, αναφέρει ότι πολίτες και εργαζόμενοι που αντιτίθενται στην εκκένωση έσπευσαν στην ΕΡΤ ενώ γινόταν γνωστή η είδηση.

«Η αστυνομία μπήκε σε όλες τις αίθουσες του κτιρίου απωθώντας έξω περίπου 200 άτομα που διαμαρτύρονταν εναντίον της εκκένωσης» και προσθέτει ότι ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΠΟΣΠΕΡΤ ο Νίκος Τσιμπίδας δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ότι τον συνέλαβαν.

Το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων ανακοίνωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε τρεις πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ ένας εκ των οποίων είναι ο επικεφαλής της ΠΟΣΠΕΡΤ δημοσιογράφος Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν καταλάβει το κτίριο μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της από την κυβέρνηση στις 11 Ιουνίου και την απόλυση 2600 ατόμων. Αυτή η απόφαση είχε προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σοβαρή κρίση στην κυβέρνηση συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά με την αποχώρηση ενός από εταίρους του.

Υποστηρίζοντας ότι η ΕΡΤ κόστιζε 300 εκατ. ευρώ ετησίως σε μια χώρα με σοβαρή οικονομική κρίση ο κύριος Σαμαράς από τότε αρνήθηκε την επαναλειτουργία της εθνικής ραδιοτηλεόρασης με την αρχική της μορφή, ενώ η νέα εθνική τηλεόραση ΝΕΡΙΤ δεν θα ξεκινήσει την λειτουργία της πριν το 2014.

Και καταλήγει λέγοντας ότι αρνούμενοι την απόλυση τους πρώην εργαζόμενοι «έβγαζαν» παράνομες εκπομπές από τα υπό κατάληψη κτίρια τη στιγμή που ένας προσωρινός εθνικός τηλεοπτικός σταθμός η ΔΤ μετέδιδε από τον Ιούλιο πρόγραμμα από άλλα κτίρια.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ