Την γνωρίσαμε μέσα από το Survivor 3, αν και η παραμονή της σε αυτό ήταν αρκετά σύντομη. Και μπορεί να μην ήταν παίκτρια της ελληνικής ομάδας, όμως η παρουσία της σε αυτό ήταν έντονη προκαλώντας το ενδιαφέρον και του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού.

Ο λόγος για την Τουρκάλα Καντέρ, η οποία φεύγοντας από το Survivor προκάλεσε αίσθηση με τα όσα είπε για την ομάδα της και κάποιους συγκεκριμένους παίκτες, όπως ο Χικμέτ τον οποίο δε δίστασε να χαρακτηρίσει «βοσκό» και τους συμπαίκτες τους που βρίσκονται κοντά του, «πρόβατα».

Η Καντέρ βρέθηκε στο τουρκικό Survivor Πανόραμα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμβίωσή της με την τουρκική ομάδα στο νησί, ενώ εξήγησε και γιατί χαιρέτησε φεύγοντας όλη την ελληνική ομάδα, αποφεύγοντας να χαιρετίσει κάποιους από τους συμπαίκτες της. Τα όσα αποκάλυψε η πρώην παίκτρια, προκάλεσαν αίσθηση.

«Εμείς με την ελληνική ομάδα δεν πολεμάμε, ανταγωνιζόμαστε. Το έκανα για το ευ αγωνίζεσθαι», εξήγησε για τους Έλληνες παίκτες.

Και συνέχισε για τους συμπαίκτες της. «Καλά έκανα και δεν τους αγκάλιασα γιατί ξέρω τι έζησα με αυτούς. Κατέστρεψαν τη ζωή μου στο Survivor, με πίεσαν πολύ ψυχολογικά. Η Σεντά, με τα μητρικά αισθήματα προσπάθησε να μας πιέσει ψυχολογικά. Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτές τις μέρες, καλά έκανα και δεν τους αγκάλιασα», αποκάλυψε χαρακτηριστικά.