Αντίπαλος με τους Έλληνες παίχτες του Survivor βρέθηκε ο τούρκος Σερχάτ Ακίν. Μπορεί το όνομά τους στους περισσότερους να μην λέει και πολλά πράγματα, για τους ποδοσφαιρόφιλους, όμως, και ιδιαίτερα τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ξυπνάει… ευχάριστες αναμνήσεις!

Ο Ακίν στο παρελθόν αγωνίστηκε στη Φενέρμπαχτσε και ένα από τα ματς που έδωσε ήταν εκείνο με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο άλλοτε διεθνής φορ ήταν βασικός στη ρεβάνς της Αθήνας τη σεζόν 2002-2003. Ο Σερχάτ Ακίν έπαιξε σε όλο το 90λεπτο αλλά έφυγε από το γήπεδο με σκυμμένο κεφάλι καθώς το 4-1 έδωσε στους «πράσινους» την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Στο πρώτο ματς στο «Σουκρού Σαράτσογλου», είχε αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή στο 1-1 των δυο ομάδων.

Ο Ακίν, γεννήθηκε στη Δυτική Γερμανία και μετά από εννέα χρόνια στην ακαδημία της Καρλσρούης, βρέθηκε το 2000 να διεκδικεί θέση βασικού επιθετικού στη Φενέρμπαχτσε σε ηλικία 19 ετών. Έμεινε στην ομάδα πέντε χρόνια, διάστημα στο οποίο στέφθηκε τρεις φορές πρωταθλητής Τουρκίας, σημειώνοντας 41 γκολ σε 125 αγώνες πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια πήρε ελεύθερη μεταγραφή στην Άντερλεχτ χωρίς ποτέ να βρει χρόνο συμμετοχής και από εκεί και πέρα η καριέρα του ακολούθησε πτωτική πορεία. Στην εθνική Τουρκίας αγωνίστηκε 16 φορές μεταξύ 2002 και 2005, σημειώνοντας τρία γκολ.