Διεργασίες που γεννούν ψήγματα αισιοδοξίας για επαναλειτουργία του Μega μαρτυρούν αναρτήσεις δύο δημοσιογράφων του σταθμού. «Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες είμαι λίγο πιο αισιόδοξος ότι το Mega μπορεί να εκπέμψει ξανά με όλο του το πρόγραμμα, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό. Γίνονται επιτέλους σοβαρές προσπάθειες. Είθε», έγραψε το βράδυ της Τρίτης στο Facebook ο Δημήτρης Καμπουράκης. δδδ Με αφορμή το εν λόγω σχόλιο ο Μιχάλης Ιγνατίου έγραψε με τη σειρά του στο προσωπικό του site πως «είναι φανερό ότι κάτι γνωρίζει ο καλός συνάδελφος». «Και η αλήθεια είναι ότι και εγώ συμφωνώ μαζί του ότι χθες το βράδυ “γίνονταν επιτέλους σοβαρές προσπάθειες”», πρόσθεσε. Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου: «Η αλήθεια, χωρίς να θέλω να δακτυλοδείξω κανένα, είναι λίγο-πολύ αυτή που θα περιγράψω παρακάτω:

  • Μήνα με μήνα οι τράπεζες μαζεύουν τα δανεικά τους, που στην περίπτωση του Mega αποδεικνύεται ότι δεν είναι αγύριστα, όπως άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αντίθετα έχουν προεισπράξει πολλές δόσεις των δανείων, σε σημείο που να έχουν απόλυτη κάλυψη. Μερικές δόσεις έχουν ΠΡΟΠΛΗΡΩΘΕΙ.
  • Μήνα με μήνα οι μέτοχοι του Mega πληρώνουν τις δόσεις τους χωρίς να βγάλουν από την τσέπη ούτε ένα ευρώ. Τα χρήματα των λογαριασμών που έχουν «παγώσει» οι τράπεζες είναι υπεραρκετά για να εκπληρώσουν τις δανειακές υποχρεώσεις τους. Απίστευτο και όμως αληθινό. Οι μέτοχοι, για να είμαι δίκαιος, πλήρωσαν από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα 4 εκατ. για τους μισθούς μας, χρήματα που δεν προήλθαν από τους παγωμένους λογαριασμούς.
  • Και μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση δεν έχει απέναντί της το ενοχλητικό Mega με αποτέλεσμα να κοιμάται ήσυχος ο σύντροφός μου ο Αλέξης ο Τσίπρας.

Γιατί συμβαίνουν τα παραπάνω; Διότι το κανάλι αποδεικνύεται το πιο ισχυρό brand στην Ελλάδα, και αν και ουσιαστικά κλειστό έχει έσοδα της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα παρακαλώ. Και αυτό κρατείστε το».