Στις 4 Ιουλίου 2011 θα συζητηθεί τελικά στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η η αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού Alter για υπαγωγή του καναλιού στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Παρόντες στη σημερινή σύντομη διαδικασία ήταν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν όλους τους εργαζόμενους στο κανάλι.

Αντίθετα, δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο δικηγόροι των τραπεζών και διαφημιστικών εταιρειών, γεγονός ,που εκτιμάται ως ένα πρώτο θετικό δείγμα, καθώς δείχνει ότι πρέπει να υπάρχει κλίμα… συναίνεσης μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών (της διοίκησης του σταθμού, των τραπεζών και των διαφημιστικών εταιρειών).

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δικηγόρος του δημοσιογράφου του σταθμού Γ. Τράγκα διαφοροποιήθηκε υποστηρίζοντας -κατά πληροφορίες- ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις υπαγωγής της επιχείρησης στο άρθρο 99 που ισοδυναμεί με ελεγχόμενη πτώχευση.

Η υπαγωγή στο άρθρο 99 σημαίνει ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν οι πιστωτές που τους ανήκει το 62% του χρέους των 550 εκατ. ευρώ, ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών της, χωρίς να κινδυνεύει με κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων.

Θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι θα ακολουθήσει ένα … κούρεμα του χρέους το οποίο υπολογίζεται -χωρίς τίποτα να είναι σίγουρο – από 30-60% ενώ η αποπληρωμή του θα ξεπεράσει τα 4 χρόνια.