Η Κατερίνα Παναγοπούλου ήταν η σημερινή καλεσμένη της Ελένης Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega μίλησε για όλα, αναφέρθηκε στο προφίλ των παρουσιαστών ειδήσεων, την πορεία της στη δημοσιογραφία, τη φιλία αλλά και τη παιδική της ηλικία.

Αναφερόμενη στο προφίλ των παρουσιαστών ειδήσεων, η Κατερίνα Παναγοπούλου είπε ότι «Υπάρχει μια σύμβαση που πρέπει να ακολουθήσεις. Δηλαδή δεν πρέπει να προκαλείς με τη ζωή σου. Είναι άλλο η σοβαρότητα και άλλο η σοβαροφάνεια. Διαφωνώ πως τα ρούχα συνδέονται με τη δουλειά. Σαφώς υπάρχει μία σύμβαση στο δελτίο, πρέπει να σεβόμαστε τον τηλεθεατή, αλλά έξω ντύνομαι όπως θέλω».

Στη συνέχεια, μίλησε για την πορεία της στη δημοσιογραφία. Η Κατερίνα Παναγοπούλου ξεκίνησε από το ρεπορτάζ του Υπ. Εργασίας, ακολούθησε το ελεύθερο πολιτικό και αργότερα της δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσει δελτίο ειδήσεων. «Άμα δεν ξέρεις τι αντιμετωπίζει ο ρεπόρτερ έξω δεν μπορείς να μεταφέρεις σωστά το ρεπορτάζ. Μου δόθηκε σιγά σιγά η ευκαιρία να παρουσιάσω δελτίο, αλλά πιστεύω πως δεν μπορείς να το κάνεις εάν δεν έχεις περάσει από το ρεπορτάζ. Είχα μία εξοικείωση με τις ειδήσεις, αλλά ήταν δύσκολο την πρώτη φορά γιατί ήταν οι πλημμύρες στη Μάνδρα και εκεί είναι δύσκολο. Πριν το 3,2,1 είχα πολύ άγχος. Μετά από ένα μήνα ανέλαβα το δελτίο του Star», δήλωσε σχετικά.

Μιλώντας για την παιδική της ηλικία, η δημοσιογράφος αποκάλυψε πως ήταν πολύ καλή μαθήτρια, όπως και όλη της η οικογένεια, από τον αδελφό της μέχρι τα ξαδέλφια της. «Ο αδελφός μου ήταν από μόνος του ένας άριστος μαθητής, οπότε δεν ένιωσα πίεση από τους γονείς διότι ήταν αυτονόητο πως θα τα πάμε καλά. Ένιωσα λίγο πως πιέστηκα από τον αδελφό μου για να ανταπεξέλθω. Για να είσαι καλός μαθητής πρέπει να στερηθείς κάποια πράγματα».

Η φιλία στη ζωή της

«Οι κολλητές μου είναι από το Γυμνάσιο και από το Πανεπιστήμιο. Κάνω δύσκολα φίλους, πολλοί λίγοι άνθρωποι με ξέρουν καλά. Δεν εμπιστεύομαι εύκολα», εξομολογήθηκε η Κατερίνα Παναγοπούλου μιλώντας για τους φίλους της, ενώ συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να ξεφύγει από τη δουλειά και σε προσωπικές στιγμές της.

«Επειδή τα θέματα που με ενδιαφέρουν είναι πολιτικά, πολλές φορές τα συζητάω και με τους φίλους. Και πολλές φορές οι φίλοι μου που είναι εκτός χώρου, μου λένε ‘’Να πούμε και κάτι άλλο;’’. Εγώ παθιάζομαι με αυτά τα θέματα και με τη δουλειά μου», σχολίασε.

Η αντικειμενικότητα στην παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων

Αντικειμενικότητα πρέπει να υπάρχει στη δουλειά, άλλα όχι ουδετερότητα. Δεν πρέπει να χρωματίζεις την είδηση με βάση την άποψή σου. Την ώρα που κάνεις το δελτίο δεν είσαι η Κατερίνα Παναγοπούλου είσαι η παρουσιάστρια του δελτίου του Mega και πίσω υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα. Εγώ αυτό που νιώθω, το λέω στις εφημερίδες που γράφω, εκεί λέω ανοιχτά αυτό πιστεύω».

Η προσωπική της ζωή

«Όταν βγαίνω έξω δεν ξεχνιέμαι. Δεν ξεχνιέμαι συνειδητά, γιατί παρουσιάζω ένα δελτίο ειδήσεων και έχω μία ευθύνη εκείνη την ώρα. Ούτε θα φιληθώ δημόσια, ούτε θα αγκαλιαστώ, ούτε θα χορέψω πάνω στα τραπέζια –δεν το έκανα και ποτέ. Το ακολουθώ αυτό και από σεβασμό στο κανάλι που είμαι και στον τηλεθεατή. Πολύ εύκολα μπορεί να ξεφύγω, οπότε μου αρέσουν τα όρια. Όλα τα πράγματα έχουν ένα τίμημα. Ο χώρος είναι πολύ σκληρός και το καταλαβαίνω όσο μεγαλώνω», σημείωσε.

Για τις σχέσεις της κυρίως με ανθρώπους που δεν ανήκουν στον χώρο της τηλεόρασης, είπε πως εάν κάποιος δεν είναι σε αυτόν τον χώρο είναι δύσκολο για εκείνον να βγαίνει με ένα δημόσιο πρόσωπο.

Ποια είναι τα «θέλω» της Κατερίνας Παναγοπούλου; «Θα ήθελα να είμαι σε αυτή τη δουλειά και να την κάνω με τους όρους που θέλω – δεν είναι πάντα εύκολο αυτό. Θα ήθελα να κάνω δική μου οικογένεια, όχι ως αυτοσκοπό όμως. Θα ήθελα να είμαι με ένα άνθρωπο που να είμαι καλά και να είναι καλά η οικογένειά μου», εκμυστηρεύτηκε στην Ελένη Μενεγάκη.

Τα ευτράπελα στην παρουσίαση των ειδήσεων

«Μου έχει ανοίξει το φόρεμα στο δελτίο, έχω πάθει δηλητηρίαση λίγο πριν βγω στο αέρα, είχα γίνει meme επειδή έπεφταν ποτήρια δίπλα μου και εγώ συνέχιζα… Έχω καταφέρει πια να απομονώνω τους ήχους», είπε γελώντας.