Ο Ντάνκαν Λόρενς, νικητής της Eurovision του 2019 με το τραγούδι «Arcade», ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου, με τον Αμερικανό μουσικοσυνθέτη, Τζόρνταν Γκάρφιλντ.

«Mr & Mr de Moor», έγραψε στην ανάρτησή του ο τραγουδιστής και με τον σύζυγό του «μοιράστηκαν» φωτογραφίες από τον γάμο τους στο Häringe Slott.

https://www.instagram.com/p/CwMuSaqseDf/

Το ζευγάρι είναι μαζί από τις αρχές του 2020 και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς ο Jordan Garfield έκανε πρόταση γάμου στον Duncan Laurence. «Παντρεύομαι τον πιο ευγενικό, έξυπνο, αυθεντικό, ταλαντούχο και όμορφο άντρα. Και είναι επίσης τον καλύτερό μου φίλο» έγραψε ο Garfield στο Instagram.

💒 Congratulations to Duncan Laurence on getting married 💍🇳🇱

Posted by Eurovision Fans on Sunday, August 20, 2023

Νωρίτερα φέτος, ο Laurence ανακοίνωσε ήδη ότι ήθελε να παντρευτεί στη Σουηδία και ότι ήθελε να κρατήσει τον γάμο του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Laurence είχε κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2019, σημειώνοντας στη συνέχεια τεράστια επιτυχία.

Η μελωδία του τραγουδιού που συνέθεσε ο ίδιος συγκίνησε και ξεχώρισε, συγκεντρώνοντας 231 βαθμούς από τις επιτροπές και 261 από το televoting.

Ο Ντάνκαν ντε Μουρ Λόρενς έγραφε κυρίως τραγούδια για λογαριασμό άλλων ερμηνευτών. Κατόπιν, το ολλανδικό «The Voice» του άλλαξε τη ζωή. Εκεί είχε και την πρώτη του επαφή με την Eurovision, καθώς coach του στο παιχνίδι ήταν η Ίλσε ΝτεΛάνγκε, που συμμετείχε στον διαγωνισμό με το συγκρότημα «Common Linnets» το 2014.

Το ολλανδικό τραγούδι κέρδισε τις εντυπώσεις από πολύ νωρίς στην κούρσα της Eurovision ως το Τελ Αβίβ. Μετά τη νίκη του Ντάνκαν Λόρενς, η Ολλανδία φιλοξένησε τον διαγωνισμό έπειτα από 45 ολόκληρα χρόνια. Η προηγούμενη φορά ήταν με τους Τιτς και το Ding-a Dong που κατέκτησαν την πρώτη θέση.

«Μια σπασμένη καρδιά είναι ό,τι έχει απομείνει, ακόμη μαζεύω όλα της τα κομμάτια. Έχασα ορισμένα από αυτά όταν την κουβάλησα, την κουβάλησα σπίτι» είναι πρώτοι στίχοι του «Arcade», που στο ρεφρέν φωνάζει πως «το να σε αγαπώ είναι ένα χαμένο παιχνίδι».

Το «Arcade» βρίσκεται μέχρι σήμερα στην πρώτη θέση των πιο επιτυχημένων τραγουδιών στο Spotify, στη λίστα των κομματιών της Eurovision, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 1 δισ. streams (1,007,418,545).

Ο Ντάνκαν Λόρενς αποκάλυψε πως οι στίχοι του τραγουδιού μιλούν για κάτι τραγικό. «Είναι εμπνευσμένοι από την ιστορία ενός ανθρώπου που αγάπησα βαθιά και ο οποίος πέθανε σε πολύ νεαρή ηλικία». Σκοπός του Ολλανδού είναι η δική του τραυματική εμπειρία να αγγίξει τον κάθε έναν ξεχωριστά. «Μετατράπηκε από μια πολύ προσωπική ιστορία, σε μια ιστορία με την οποία ο καθένας θα μπορούσε να ταυτιστεί. Το “Arcade” είναι ένα τραγούδι για την προσμονή. Προσμένεις κάτι που μοιάζει απλησίαστο» έχει δηλώσει για το τραγούδι.

Ο Laurence μίλησε για πρώτη φορά σχετικά με την αμφιφυλοφιλία το 2016.

Λίγο πριν τον τελικό της Eurovision του 2019 είχε αναφέρει: «Αυτή η ευκαιρία σημαίνει ότι μπορώ να δείξω τον εαυτό μου, ως καλλιτέχνη, αλλά επίσης ως άνθρωπο. Υποστηρίζω πράγματα. Είμαι περισσότερα από ότι απλά ένας καλλιτέχνης. Είμαι άνθρωπος, είμαι ένας ζωντανός οργανισμός, είμαι αμφιφυλόφιλος, είμαι μουσικός. Υποστηρίζω πράγματα και είμαι περήφανος που είχα την ευκαιρία να δείξω το ποιος είμαι».