Η δίκη του Κέβιν Σπέισι για τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση συνεχίζεται, με τον ηθοποιό να βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασιλείο για την κατάθεση ενός φερόμενου ως θύμα του. Υπενθυμίζεται πως ο 63χρονος ηθοποιός διώκεται για 12 σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος 4 ανδρών, που χρονολογούνται μεταξύ 2001 και 2013, με τον Σπέισι να αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Ένα από τα φερόμενα ως θύματα του Κέβιν Σπέισι συνέκρινε τον ηθοποιό με τον κατά συρροή δολοφόνο που υποδύθηκε στην ταινία «Se7en» του Ντέιβιντ Φίντσερ σε δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου σήμερα, Δευτέρα 03/07.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν μπορεί να κατονομαστεί βάσει της βρετανικής νομοθεσίας, ανέλυσε λεπτομερώς τους ισχυρισμούς εναντίον του Σπέισι σε μια προηχογραφημένη συνέντευξη στην αστυνομία, η οποία παίχτηκε στους ενόρκους στο Southwark Crown Court του Λονδίνου. Είπε ότι ο Σπέισι τον είχε θωπεύσει «καμιά δεκαριά φορές», μεταξύ άλλων αγγίζοντας το εσωτερικό των μηρών και τα γεννητικά του όργανα πάνω από τα ρούχα του και βάζοντας τα χέρια του άνδρα στα γεννητικά όργανα του Σπέισι. Τα υποτιθέμενα περιστατικά έλαβαν χώρα σε διάστημα «μερικών ετών».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο άνδρας συνέκρινε επίσης τον Σπέισι με τον χαρακτήρα του στην ταινία του Φίντσερ. «Ο χαρακτήρας του στο “Se7en”, είναι λίγο σαν αυτόν. Λίγο ανατριχιαστικός. Ίσως, όχι τόσο κακός», είπε ο άνδρας σύμφωνα με το variety.com.

Ο άνδρας περιέγραψε ότι από τη στιγμή που πρωτογνώρισε τον Σπέισι, μέσω της απασχόλησης του ηθοποιού ως καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Old Vic του Λονδίνου, ο Σπέισι τον έλουζε με ερωτήσεις και κομπλιμέντα. «Σχεδόν από την πρώτη στιγμή με προετοίμαζε», είπε στην κατάθεσή του.

«Το έβρισκε αστείο – Δεν ντρεπόταν»

Ο άνδρας ισχυρίστηκε πως με την πάροδο του χρόνου η «περιποίηση» μετατράπηκε γρήγορα σε ακατάλληλο και ανεπιθύμητο άγγιγμα. «Μου έπιανε το χέρι και το έβαζε στα ευαίσθητα σημεία του», είπε ο άνδρας. «Τον αποκαλούσα περίεργο. Του έλεγα “είσαι παράξενος”. Συνήθιζε να γελάει με αυτό, το έβρισκε αστείο… δεν ντρεπόταν». Το φερόμενο ως θύμα του Σπέισι περιέγραψε επίσης τον ηθοποιό ως «αρκετά θυμωμένο άτομο» αν και μπορούσε επίσης να είναι «πολύ γοητευτικός».

Η τελευταία φορά που ο άνδρας συνάντησε τον Σπέισι ήταν κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής με αυτοκίνητο προς ένα πάρτι διασημοτήτων έξω από το Λονδίνο. Ο Σπέισι είχε πιει, ισχυρίστηκε ο άνδρας, και φαινόταν παρανοϊκός. Ο άνδρας, ο οποίος οδηγούσε εκείνη τη στιγμή, είπε ότι καθώς πλησίαζαν στο χώρο του πάρτι, ο Σπέισι του άρπαξε ξαφνικά τα γεννητικά όργανα τόσο δυνατά που παραλίγο να τρακάρει το αυτοκίνητο. «Μου κόπηκε η ανάσα».

Ο άνδρας είπε ότι σταμάτησε το αυτοκίνητο και είπε στον Σπέισι «πονάω, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό». Σε απάντηση, είπε, ο Σπέισι «χασκογέλασε».

Στην ερώτηση της αστυνομίας γιατί ο άνδρας περίμενε τόσο πολύ καιρό για να καταθέσει τους ισχυρισμούς του, απάντησε ότι ένιωθε «αμηχανία» και ότι ανησυχούσε πως θα είχε επαγγελματικές επιπτώσεις. Είπε ότι η κακοποίηση του είχε προκαλέσει άγχος, στρες και κατάθλιψη.

Αφού το προηχογραφημένο βίντεο παίχτηκε στους ενόρκους, ο άνδρας μπήκε στο εδώλιο του δικαστηρίου, κρυμμένος πίσω από μια κουρτίνα, όπου τον εξέτασε η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Christine Agney KC και τον ακολούθησε ο δικηγόρος του Spacey, Patrick Gibbs KC.

Η υπόθεση συνεχίζεται.