Η Charity και ο Matt Craig γνωρίστηκαν όταν ήταν έφηβοι σε εκκλησιαστική κατασκήνωση και στη συνέχεια παντρεύτηκαν το 2004 σε ηλικία 21 και 25 ετών. Πριν ανακαλύψει τι συνέβαινε πίσω από την πλάτη της, η Craig περιέγραφε τη σχέση της ως «ένας ευτυχισμένος γάμος και μια καλή φιλία».

Το 2012, όμως, η οικογενειακή γαλήνη καταστράφηκε, όταν η Charity ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της, ο οποίος εργαζόταν ως μουσικός, είχε εξωσυζυγική σχέση. Σύμφωνα με την ίδια, είχε βρει μηνύματα μεταξύ του συζύγου της και μιας άλλης γυναίκας, χαρακτηρίζοντας την όλη εμπειρία «καταστροφική».

Ο Matt, αποφασίζοντας να μείνει με την οικογένειά του, εγκατέλειψε τη δουλειά του και άλλαξε τον αριθμό τηλεφώνου του. «Εργαζόμουν πάνω από 60 ώρες την εβδομάδα σε μια θέση με υψηλό άγχος», δήλωσε ο Matt. «Περνούσα περισσότερο χρόνο στη δουλειά παρά με την οικογένειά μου. Πάλευα ανάμεσα στην οικογένειά μου και στα όνειρά μου να ακολουθήσω μια μουσική καριέρα. Δεν ήθελα να χάσω την οικογένειά μου, αλλά ούτε και να πληγώσω την άλλη γυναίκα», συνέχισε ο Matt.

Όπως αναφέρεται στο New York Post, τόσο ο Matt όσο και η Charity ζούσαν χωριστά για ένα χρόνο και σχεδίαζαν να πάρουν διαζύγιο, αλλά το ζευγάρι ένιωθε έλξη ο ένας για τον άλλον. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που έμειναν χώρια, η Charity και ο σύζυγός της, δούλεψαν με τον εαυτό τους, πηγαίνοντας σε ψυχοθεραπεία. «Προχωρήσαμε μπροστά μαζί. Ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που είναι σωστό για αυτόν».

"Stop making excuses for his affair."This is by far the most common response I get from people when I don't demonize…

Posted by Charity L Craig on Friday, September 23, 2022

Ένα χρόνο μετά, το ζευγάρι ήταν ξανά μαζί

«Είχαμε ένα χρόνο ‘’επούλωσης’’, πριν νιώσουμε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο φυσιολογικό. Πήγα σε ψυχοθεραπεία και διάβασα βιβλία αυτοβοήθειας. Έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη της. Άφηνα το τηλέφωνό μου στο τραπέζι, με την οθόνη προς τα πάνω», δήλωσε ο Matt.

«Ήταν καταπληκτικό. Βοήθησε την οικογένειά μας. Καταλαβαίνω πλήρως τα συναισθήματά της και μπορώ να είμαι ανοιχτός μαζί της», συνέχισε ο Matt. «Πρέπει να είσαι υπομονετικός και δεν μπορείς να θυμώνεις ή να γίνεσαι ανυπόμονος. Κάποιες φορές θα θέλει να ξαναμιλήσει γι’ αυτό, ενώ άλλες θα καταρρέει συναισθηματικά. Της ζήτησα να τα ξαναβρούμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013».

Παρά τη στενοχώρια, η Charity λέει ότι η εξωσυζυγική σχέση έκανε το γάμο τους πιο δυνατό. «Αυτή η υπόθεση αποδείχθηκε ότι ήταν το καλύτερο πράγμα που συνέβη ποτέ στο γάμο μας», δήλωσε η Charity. «Τα διέλυσε όλα, αλλά τότε ήμασταν σε ένα τοξικό ανθυγιεινό μέρος».