Στα 44 της θεωρείται μία από τις πιο σέξι γυναίκες στον κόσμο με έμφαση στα πολυθρύλητα οπίσθιά της. Η καριέρα της την οδήγησε στην επιτυχία και την αναγνώριση, στην προσωπική της ζωή έχει βιώσει τη μητρότητα και σήμερα απολαμβάνει τη συντροφιά του 26χρονου «toy boy» Casper Smart.

Σιγά μην κάτσει να σκάσει λοιπόν, η Jennifer Lopez, αν το Χόλιγουντ δεν ενθουσιάζεται με το χυμώδες σώμα της και τις καμπύλες της.

Όπως λέει στο περιοδικό Cosmopolitan For Latinas, δεν αποτελούσε τίποτα το διαφορετικό στο Μπρονξ όπου μεγάλωσε. «Από νωρίς η οικογένειά μου με έκανε να αγαπήσω τον εαυτό μου και την εικόνα μου. Το σώμα μου ήταν εντελώς συνηθισμένο στη γειτονιά μου», εξηγεί και θυμάται πως στο ξεκίνημά της πολλοί της έλεγαν πως πρέπει να αλλάξει.

«Ακόμα και ο μάνατζέρ μου μού έλεγε πως πρέπει να αλλάξω πολλά πράγματα. Αλλά πρέπει εκείνη τη στιγμή να υψώσεις το ανάστημά σου και να πεις ‘δεν υπάρχει τίποτα λάθος με μένα ή το σώμα μου, εσύ έχεις πρόβλημα!’», λέει στο περιοδικό.

«Όταν το πιστέψεις αυτό, ξαφνικά αρχίζουν να το πιστεύουν και οι άλλοι», προσθέτει.

Έμπνευσή της αποτέλεσε, όπως εξομολογείται, η Ρίτα Μορένο από την ταινία West Side Story. «Με συγκινούσε αυτή η ταινία, όταν ήμουν μικρή, και οι Πορτορικανοί πρωταγωνιστές της. Παρότι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή περιγραφή μας, είχαν το πάθος και την αγάπη που μοιραζόμαστε, μαζί με το χορό και το τραγούδι. Η Ρίτα Μορένο ήταν για μένα ηρωίδα», αφηγείται.

Όταν ρωτάται ποιο είναι το καλύτερο πράγμα του να είσαι Λατίνα, απαντά χωρίς δισταγμό: «αγαπώ την οικογένεια μέσα στην οποία μεγάλωσα, τη δύναμη, το πάθος, την καρδιά με την οποία αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Αγαπώ τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσα, την έντονη αγάπη που δείχνουμε».