Πολύς λόγος (ξανα)γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες για τα περίφημα κορίτσια του James Bond. Τις ζουμερές, λάγνες και πολλές φορές πανούργες καλλονές με τα… ερεθιστικά ονόματα, που μπορεί να ρίχνουν τον πράκτορα στο κρεβάτι, αλλά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν μπορούν να ελπίζουν σε κάτι περισσότερο από μία νύχτα πάθους.

Αν αναρωτιέστε από πού άρχισε αυτή η ιστορία με την παρέλαση των κοριτσιών στις ταινίες του 007, η απάντηση είναι η Λίντα Κρίστιαν: η ηθοποιός που έπαιξε το κορίτσι του Bond στην πρώτη ταινία της σειράς, το Casino Royale του 1954. Η ταινία δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη σειρά των ταινιών του διάσημου πράκτορα, αλλά σηματοδότησε την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του ήρωα με το όνομα Bond.

Η Κρίστιαν ήταν ανακάλυψη του ακαταμάχητου γόη της εποχής, Έρολ Φλιν, με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση. Ήταν κόρη εύπορου στελέχους πετρελαϊκής εταιρίας και είχε ζήσει σε πολλές χώρες. Πήγε στο Χόλιγουντ το 1945 και αφού χώρισε με τον Φλιν, παντρεύτηκε τον ηθοποιό Τάιρον Πάουερ, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Το μεγαλύτερο ήταν η γνωστή τραγουδίστρια και πρώην σύζυγος του Αλ Μπάνο, Ρομίνα Πάουερ (που τραγούδησε και τα περίφημα «Παπάκια», στις αρχές των 80s).

Εκτός από την εμφάνιση στο Casion Royale, η Κρίστιαν είχε παίξει και σε άλλες ταινίες, αλλά ποτέ δεν έγινε σταρ μεγάλου μεγέθους. Η καριέρα της συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80, ενώ η ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 87 ετών, το 2011.