Για το μητρικό της ένστικτο που «έχει κοιμηθεί», για τον γάμο, για το χρυσό περιτύλιγμα της showbiz, αλλά και για τα «όχι» που έχει πει, μίλησε η Κατερίνα Λέχου στο περιοδικό Glam.

O γάμος είναι συμβιβασμός; Αλήθεια, γιατί δεν έχετε κάνει ακόμα το επόμενο βήμα;

Μπορεί να είμαι δειλή, ίσως, να μην το έχω κάνει από φόβο και μόνο. Φυσικά, όμως είναι κάτι που με απασχολεί και το σκέφτομαι, απλώς θεωρώ ότι αυτά συμβαίνουν στη ζωή μας. Είναι μια συγκυρία πραγμάτων. Και να σας πω και κάτι, δεν έχω καμία καλή εικόνα σε ό,τι αφορά το γάμο. Σίγουρα υπάρχουν και ευτυχισμένα ζευγάρια αλλά το 95% δεν είναι, οπότε αυτό έχει καταγραφεί μέσα μου και είναι κάτι που με αποτρέπει. Φανταστείτε ότι εγώ με το σύντροφό μου δεν συμβιώνουμε.

Γιατί αυτό;

Είναι προxωρημένο το μοντέλο «Λέχου». Είμαι σε μια ηλικία που έχω συνηθίσει να είμαι μόνη μου. Από την άλλη, έχω μικρό σπίτι και έχω ανάγκη από το χώρο μου και από κάποιες ώρες να βρίσκομαι μόνη μου. Τώρα το τι θα φέρει ο χρόνος κανείς δεν το γνωρίζει.

Εκτός όμως από το γάμο αρνείστε κατηγορηματικά να κάνετε κι ένα παιδί. Έχετε δηλώσει ότι το μητρικό σας ένστικτο έχει κοιμηθεί… Δεν είναι λίγο ακραίο αυτό;

Καθόλου ακραίο. Μέχρι κάποια ηλικία η φύση το προστάζει αυτό, εγώ λοιπόν δεν ήθελα και ύστερα από κάποια ηλικία είναι δύσκολο να κάνεις παιδί, Κι εγώ τα έχω περάσει τα 40. Αφήστε που δεν πιστεύω ότι όλες οι γυναίκες είναι γεννημένες για να γίνουν μητέρες. Ο κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστή μοίρα.

Κι αν αυτή ήταν κάτι που σας ζητούσε ο άντρας της ζωής σας, θα το ξανασκεφτόσασταν;

Δεν θα έκανα καμία δεύτερη σκέψη. Το πρώτο που πρέπει να συμβαίνει είναι να το θέλεις εσύ πραγματικά και μετά ο σύντροφός σου. Δεν μπορεί να κάνεις μια τόσο σπουδαία κίνηση για το χατίρι κανενός.