Φαίνεται ότι εν αναμονή του πρώτου του παιδιού βγήκε στην επιφάνεια το πατρικό του ένστικτο… Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί ο Robbie Williams ένιωσε την ανάγκη να επισκεφτεί κάποια από τα πιο φτωχά παιδιά παγκοσμίως.

«Πέταξε» λοιπόν στο Μεξικό μαζί με εκπροσώπους της Unicef και της φιλανθρωπικής οργάνωσης Soccer Aid που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση ποδοσφαιρικού αγώνα με διασημότητες για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής επισκέφτηκε τις καλύβες όπου ζουν τα παιδιά με τις οικογένειες τους, έπαιξε μαζί τους και τους χάρισε μια αγκαλιά. Με αφορμή το ταξίδι του εκεί, ο Robbie Williams δήλωσε : «Έχω εμφανιστεί πολλές φορές στο Μεξικό αλλά πάντα ήθελα να γνωρίζω περισσότερα και να επιστρέψω κάποια στιγμή με τη Unicef.

Ως πρεσβευτής της οργάνωσης μάλιστα είχα το προνόμιο να συναντήσω πολλά από τα παιδιά που έχει βοηθήσει η Soccer Aid. Είτε πρόκειται για παιδιά που έχουν μείνει ορφανά επειδή οι γονείς τους πέθαναν από aids, είτε για παιδιά που δεν έχουν που να μείνουν έπειτα από το σεισμό στην Αϊτή το 2010 όπως και παιδιά της πόλης του Μεξικού που δεν έχουν να φάνε».