«Έτρεξα γυμνός να σώσω την Kate Winslet και τη μητέρα μου» ήταν τα λόγια του μεγιστάνα της Virgin Sir Richard Branson για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν σημειώθηκε πυρκαγιά στην πολυτελέστατη έπαυλή του στο ιδιωτικό του νησί στις βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Καμένα ερείπια είναι ό,τι απέμεινε από το αξίας 60 εκατ. δολαρίων πολυτελέστατο κτιριακό του συγκρότημα στην Καραϊβική, όταν αυτό χτυπήθηκε από κεραυνό, λόγω του τυφώνα Irene που πλήττει την περιοχή και ξέσπασε φωτιά.

Ο μεγιστάνας αποκάλυψε ότι η οικογένεια και οι καλεσμένοι του έτρεχαν να σώσουν τη ζωή τους την ώρα που εκείνος με τη βοήθεια της βραβευθείσας με Όσκαρ ηθοποιού Kate Winslet κουβαλούσαν την 90χρονη μητέρα του μακριά από τις φλόγες ενώ το σπίτι παραδινόταν σε αυτές.

Η Kate Winslet και τα δύο παιδιά ήταν ανάμεσα στους VIP καλεσμένους του αρχοντικού, που ήταν φτιαγμένο από ξύλο και πέτρα, και οι οποίοι αναγκάστηκαν να τρέξουν φορώντας τις πιτζάμες τους μέσα στη νύχτα για να σωθούν.


Η Kate Winslet και ο γιος του μεγιστάνα της Virgin, Sam

Εκεί ήταν και η 29χρονη κόρη του Branson, Hollie, η οποία στις 20 Νοεμβρίου επρόκειτο να παντρευτεί εκεί.

Ο 61χρονος ιδιοκτήτης, η σύζυγός του Joan και ο γιος τους Sam την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά βρισκόντουσαν σε ένα άλλο κτίσμα σε απόσταση περίπου 100 μέτρων και έτρεξαν γυμνοί προς το σημείο προκειμένου να βοηθήσουν.

Ο 25χρονος γιος του άκουσε εκρήξεις και σήμανε το συναγερμό ενώ μπήκε μέσα στο φλεγόμενο κτίριο για να σώσει τους καλεσμένους. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.