Δώσε του μία γερή!

«Το χτύπημα στον πισινό για ευχαρίστηση μπορεί να είναι ενδυναμωτικό και να φέρει τα ζευγάρια πιο κοντά», υποστηρίζουν οι ειδικοί στο σεξ, παροτρύνοντας όσους θέλουν να αναβαθμίσουν την ερωτική τους ζωή να απομακρύνουν αυτή την παρωχημένη πειθαρχική πράξη από την παιδική ηλικία και να τη μεταφέρουν στο ερωτικό δωμάτιο.

«Συχνά στιγματίζεται ως κακοποιητική από όσους δεν κατανοούν το BDSM, αλλά μέσα σε μια σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τη συναίνεση, το χτύπημα στον πισινό μπορεί να εμβαθύνει τον δεσμό σας», αναφέρει η Amy Williams, ειδικός στην ερωτική οικειότητα και διευθύνουσα σύμβουλος του καταστήματος ενηλίκων Peachy, σε δήλωσή της στη New York Post.

Η δημόσια αυτή εξομολόγηση έρχεται, καθώς το ενδιαφέρον των Αμερικανών για το BDSM, το οποίο περιλαμβάνει από ελαφρά χτυπήματα μέχρι πιο ακραίες μορφές όπως το πνίξιμο, έχει εκτοξευθεί την τελευταία δεκαετία μετά την κυκλοφορία του «πενήντα αποχρώσεις του γκρι», που έφερε το ερωτικό παιχνίδι από τη σκιά στο φως και έγινε θέμα συζήτησης σε γραφεία και παρέες.

Στην πραγματικότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν ως η πιο «πικάντικη» χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από την πλατφόρμα KinkD, η οποία εξειδικεύεται στις γνωριμίες για BDSM και φετίχ.

Σεξ

Για όσους θέλουν να μεταβούν από το «συμβατικό» στο πιο τολμηρό, ένα απλό χτύπημα στον πισινό είναι ένας εύκολος, ασφαλής και μη δεσμευτικός τρόπος να ανακαλύψουν πού βρίσκονται τα όρια των φετίχ τους, όπως εξηγεί η ειδικός στις σχέσεις και το σεξ, Annabelle Knight, στο Cosmopolitan.

«Το χτύπημα στον πισινό είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους να εισάγει κανείς το BDSM στην κρεβατοκάμαρα. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους, κυριότερος εκ των οποίων είναι το γεγονός ότι είναι ένας εύκολος και ασφαλής τρόπος να πειραματιστείς χωρίς να δεσμευτείς σε ένα φετίχ ή κάποια φαντασίωση, με την οποία δεν είσαι ακόμα εξοικειωμένος», εξηγεί η Knight.

«Είναι επίσης εντελώς δωρεάν και δεν απαιτεί κανέναν εξοπλισμό bondage, παρά μόνο έναν πρόθυμο συμμετέχοντα και την παλάμη σου», προσθέτει η ειδικός.

Και ενώ από έξω μπορεί να φαίνεται κάπως γελοίο, το ζητούμενο δεν είναι απλώς το χτύπημα, καθώς πρόκειται για την εξερεύνηση των ορίων της σχέσης, όπως εξηγεί η Williams.

«Το να σε χτυπούν είναι μια πράξη εμπιστοσύνης», αναφέρει.

«Πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με το spanking απολαμβάνουν το γεγονός ότι ο σύντροφός τους τους εμπιστεύεται αρκετά, ώστε να είναι ευάλωτοι απέναντί τους, ενώ όσοι απολαμβάνουν να τους χτυπούν, τους αρέσει το ότι ο σύντροφός τους είναι αρκετά αξιόπιστος, ώστε να του παραχωρούν τον έλεγχο», συνεχίζει.

«Το να παραχωρείς τη δύναμή σου σε έναν σύντροφο είναι σαν να του λες: “Είμαι αρκετά σίγουρος για εσένα και για τον εαυτό μου, ώστε να είμαι ευάλωτος μαζί σου“. Αυτή η αυτοπεποίθηση είναι ενδυναμωτική. Τα στοιχεία της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης είναι πραγματικά αυτά που βρίσκονται στην καρδιά του όλου πράγματος», τονίζει.

Πέρα από τη σεξουαλική ένταση που μπορεί να προκύψει από την πράξη, το χτύπημα προκαλεί και μια φυσική αντίδραση που προσθέτει στοιχεία στην ερεθιστική αίσθηση.

Η ροή του αίματος προς την περιοχή που δέχεται το χτύπημα και η απελευθέρωση αδρεναλίνης, ενδορφινών και ντοπαμίνης συνδυάζονται, κάνοντας αυτή την πράξη απολαυστική εμπειρία για μερικούς.