Η Γκουίνεθ Πάλτροου κέρδισε το βραβείο Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» που κυκλοφόρησε το 1998, αλλά τώρα το χρυσό αγαλματίδιο «εκτελεί» μια διαφορετική λιγότερο γκλαμουράτη αποστολή.

Βίντεο της ηθοποιού που απαντά σε ερωτήσεις του περιοδικού Vogue, δείχνει το Όσκαρ να βρίσκεται στο έδαφος και να… παίζει το ρόλο του βάρους που κρατά μια πόρτα κήπου ανοικτή, στο σπίτι της Γκουίνεθ Πάλτροου στο Χάμπτονς.

«Τι όμορφο βραβείο», ακούγεται να λέει ο Τζο Σάμπια, ο δημοσιογράφος που έκανε τη συνέντευξη. «Η σφήνα μου για την πόρτα. Δουλεύει τέλεια!», απάντησε εκείνη.

Πολλά διεθνή ΜΜΕ έγραψαν έπειτα από αυτό ότι η ηθοποιός χρησιμοποιεί ως σφήνα το πολυπόθητο βραβείο. Όμως, εκπρόσωπος της Γκουίνεθ Πάλτροου ξεκαθάρισε στο Variety πως επρόκειτο «σαφώς για αστείο» και παρέπεμψε σε συνέντευξη που έδωσε τον Σεπτέμβριο η ηθοποιός στους New York Times, στην οποία ανέφερε κάποια στιγμή ότι το βραβείο είναι μέσα στο σπίτι της.

«Ποια χρονιά ήταν; Το έχω στο άλλο δωμάτιο, πάω να δω τι λέει», είπε στην αμερικανική εφημερίδα η Πάλτροου για το Όσκαρ και έτρεξε στο διπλανό δωμάτιο για να πάρει το αγαλματίδιο, σύμφωνα με εκείνο το δημοσίευμα. Σε podcast τον περασμένο Μάιο είχε μιλήσει για το πώς την επηρέασε η βράβευσή της.

«Όταν κέρδισα το Όσκαρ, πέρασα κατά κάποιο τρόπο μία κρίση ταυτότητας. Αν έχεις κερδίσει το μεγαλύτερο βραβείο, τι πρέπει να κάνεις; Πού πρέπει να πας; Ήταν δύσκολο να έχεις τόσο προσοχή σε μια νύχτα. Ειλικρινά, ήταν ανθυγιεινό. Σκεφτόμουν “είναι τρελό, δεν ξέρω τι να κάνω”. Όχι ότι θα το έδινα πίσω, ήταν μια απίστευτη εμπειρία, αλλά με έκανε να αμφισβητήσω πολλά πράγματα», είπε πει.