Από ροφήματα στην αγορά άλλο τίποτα… Ακόμα και στις καφετέριες πια υπάρχουν ξεχωριστοί κατάλογοι για τσάι, σοκολάτα, καφέ. Ειδικότερα το τσάι, που είναι και το ζητούμενο βγαίνει σε όλα τα χρώματα ανεξαρτήτου σεζόν… Υπάρχουν κάποια tips που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα:

Προτιμήστε τσάι από τσουκνίδα, λουίζα, χαμομήλι, μαντζουράνα (ένα- ένα, όχι όλα μαζί) προκειμένου να χαλαρώσετε και να καθαρίσετε τον οργανισμό σας.

Αν θέλετε να ξυπνήσετε ή να αντικαταστήσετε τον καφέ, υπάρχει πάντα η επιλογή του μαύρου τσάι. Οι διεγερτικές ουσίες του θα σας δώσουν ενέργεια για περισσότερο χρόνο από ότι ο καφές και πιο υγιεινά.

Αν το ζητούμενο είναι ένα καθαρό δέρμα, τότε προτιμήστε το τσάι oolong που θα σας βοηθήσει στην υγεία –πέρα από του δέρματος- των οστών αλλά και των δοντιών.

Το γνωστό πια πράσινο τσάι, ή «τσάι γιατρός» για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες που βοηθάει επιπλέον στην μέιωση της αρτηριακής πίεσης και την αντιμετώπιση των φλεγμονών. Οι γιατροί επιπλέον υποστηρίζουν ότι έχει ευεγερτικά αποτελέσματα κατά του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων.