Χαμό έχει φέρει η απόφαση της Πολιτείας να αντικατασταθούν οι παλιές ταυτότητες με νέες – ψηφιακές. Οι πολίτες που αρνούνται όπως λένε δεν θέλουν να «τσιπαριστούν» και προσπαθούν να τις αποφύγουν σχηματίζουν ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα για να ανανεώσουν τις κλασικές – πλαστικές ταυτότητες τους.

Για να αντέξουν δε στις ουρές που είναι ιδιαιτέρως μεγάλες σε πολλές περιοχές της χώρες παίρνουν μαζί τους στρώματα, τάπερ σε φαγητό, ψάθες ακόμη και στρώματα.

«Το θέμα είναι ότι έχοντας την ηλεκτρονική ταυτότητα θα πατάνε ένα κουμπί και δεν θα έχεις ψωμί να φας. Έρχονται αυτά τα πράγματα» ανέφερε πολίτης στο ρεπορτάζ του Mega έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στο Ίλιον.

«Καθημερινά γίνεται ένας πανικός. Από τις 12 το βράδυ κοιμούνται στο αυτοκίνητο για να πιάσουν σειρά ώστε να εκδώσουν τις παλιές ταυτότητες. Υπάρχει μία παραπληροφόρηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κόσμος ταλαιπωρείται. Υπάρχουν λιποθυμίες», ανέφερε μέλος ΔΣ Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Γιώργος Πικράκης επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό.

Λίστα αναμονής μέχρι τον Δεκέμβριο

Η λίστα αναμονής πια φτάνει μέχρι και τον Δεκέμβριο με τους πολίτες που πραγματικά χρειάζονται άμεσα νέα ταυτότητα λόγω κλοπής ή επαγγελματικών υποχρεώσεων να είναι αυτοί που ταλαιπωρούνται περισσότερο.

Μπορεί η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη να έχει αλλάξει έξω από τα αστυνομικά τμήματα ωστόσο η λίστα αναμονής μεγαλώνει. Τόσο που όπως μας ενημερώνουν παίρνουν προσωπικό από άλλα τμήματα για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.