Τη δημιουργία ενός τρίτου σπιτιού φροντίδας παραμελημένων βρεφών έχει θέσει ως στόχο το επόμενο διάστημα το παιδικό χωριό SOS Θράκης, στο Αρίστεινο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος μπορεί να πάρει σάρκα και οστά μόνο με τη βοήθεια όλων των πολιτών.

Το παιδικό χωριό SOS είναι το τρίτο που δημιουργήθηκε σε μία έκταση 15 στρεμμάτων, που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και τη νομαρχία Έβρου και αποτελεί το «άνοιγμα» του οργανισμού σε νέες τοπικές κοινωνίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα.

Η επιλογή της Θράκης έγινε μετά από έρευνα, η οποία αποκάλυψε σημαντικές ελλείψεις σε όλες τις μορφές της κοινωνικής προστασίας, τόσο για τα μοναχικά παιδιά όσο και για τα παιδιά με οριακά σωματικά ή νοητικά προβλήματα.
Αποτελείται από 6 σπίτια οικογενειών SOS για 40 παιδιά, 2 βοηθητικά οικήματα, το Κοινοτικό, που στεγάζονται γραφεία, βιβλιοθήκη, μελετητήριο κλπ και στον περιβάλλοντα χώρο μία παιδική χαρά, ένα γήπεδο και το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, ένα Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και ένα Κέντρο Ημέρας για εφήβους με ειδικές ανάγκες, που θα καλύπτουν ημερησίως τις ανάγκες 60 παιδιών συνολικά.

Το σημαντικότερο πρόσωπο του παιδικού χωριού είναι η μητέρα SOS

Η μητέρα SOS, είναι η μάνα της καρδιάς που μεγαλώνει τα παιδιά που έρχονται κοντά της, έχει τη φροντίδα τους και τη φροντίδα του σπιτιού. Έχει την υποχρέωση να τους προσφέρει στοργή και να στέκεται δίπλα τους στις δύσκολες στιγμές τους. Είναι η αληθινή, σταθερή ψυχική υποστήριξη που βρίσκει το παιδί μέσα στην οικογένεια του Παιδικού Χωριού SOS.

Είναι αυτή που θα αγκαλιάσει τα παιδιά που αναλαμβάνει να μεγαλώσει. Αυτή θα ξενυχτήσει στο προσκεφάλι τους όταν αυτά θα αρρωστήσουν και αυτή θα σκουπίσει το δάκρυ τους με τα φιλιά και τα χάδια της. Τα παιδικά χωριά SOS έχουν ανάγκη από μητέρες SOS, οι οποίες θα βοηθήσουν σαν επαγγελματίες και σαν άνθρωποι, να προστατευτούν ακόμα περισσότερα Ελληνόπουλα. Για να γίνει μια γυναίκα «Μητέρα» σ’ ένα Παιδικό Χωριό SOS, δεν χρειάζεται παρά κάποιο παιδαγωγικό ταλέντο και κυρίως, πολλή, πάρα πολλή αγάπη για τα παιδιά.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 210 3313661 ή να στείλουν την αίτηση σας στην διεύθυνση Ερμού 6 – 105 63 Αθήνα ή ηλεκτρονικά στο [email protected], Τηλέφωνα επικοινωνίας στο παιδικό χωριό Θράκης: 25510 51 856, 51 890. Αριθμοί λογαριασμών για την οικονομική ενίσχυση του παιδικού χωριού ΣΟΣ Θράκης, στην Εθνική και στην Eurobank.

Πηγή: xronos.gr