Αυξημένη κατά 0,8% είναι εδώ και μία εβδομάδα η βενζίνη στα Χανιά με αποτέλεσμα να πωλείται από 1,65 έως 1,75 το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης από 0,78 έως 0,82 λεπτά το λίτρο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι καταναλωτές να εφοδιάζονται πολύ δειλά με πετρέλαιο, παρόλο που το κρύο είναι πλέον τσουχτερό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βενζινοπωλών Χανίων Βαγγέλη Κώτσο η μείωση της κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από πέρυσι κυμαίνεται στο 40-50%.

Όπως επισημαίνει μόνο το 10-15% των καταναλωτών γεμίζει το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου, το 35% βάζει καύσιμα από 20 έως 30 ευρώ, το 30% από 10 έως 15 ευρώ και το 20% βάζει καύσιμα από 3 μέχρι 8 ευρώ στο αυτοκίνητο του!

Η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. «Η κίνηση είναι πολύ πεσμένη. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, για να φουλάρει και κάθε φορά βάζει τόσο, όσο πρέπει. Δεν κάνει πια σπατάλες. Υπήρξε μια μικρή κινητικότητα τις τελευταίες 3-4 μέρες της κακοκαιρίας όπου στις περισσότερες περιπτώσεις ο κόσμος εφοδιάζονταν με μικροποσότητες. Η μείωση της κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από πέρυσι κυμαίνεται από 40-50%» υπογράμμισε ο κ. Κώτσος.

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών επεσήμανε ότι οι καταναλωτές δυσκολεύονται να πληρώσουν, ειδικά όσοι μένουν σε πολυκατοικίες.  «Οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να κρατήσουν επί πιστώσει τους πελάτες τους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων διότι και οι ίδιοι δεν έχουν την ευχέρεια καθώς και σε αυτούς έχει αλλάξει ο τρόπος πληρωμής προς τις εταιρείες» λέει ο κ. Κώτσος.

Πηγή: goodnet.gr