Η μεγάλη πισίνα 50 μέτρων του εθνικού κολυμβητηρίου Χανίων είναι από χτες εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Το γεγονός έκανε γνωστό σήμερα με ανακοίνωση του ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων που ζητά την παρέμβαση της πολιτείας ώστε να βρεθούν τα χρήματα και να αγοραστεί το πετρέλαιο.

Στην ανακοίνωσή του ο Ν. Ο. Χανίων μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «Ο Ν.Ο. Χανίων εκφράζει την αγανάκτησή του για την έλλειψη πετρελαίου που από το πρωί της Δευτέρας παρουσιάζει για πολλοστή φορά το κολυμβητήριο Χανίων. Ουσιαστικά το πρόβλημα έχει προϋπάρξει από τις περασμένες ημέρες, ωστόσο με τον καλό καιρό να αποτελούσε σύμμαχο, δεν είχε εκδηλωθεί τη στιγμή που έπρεπε».

«Είμαι στη δυσάρεστη θέση για μια ακόμα φορά αγανακτισμένη, να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα. Στο κολυμβητήριο Χανίων δε λειτουργεί η 50 άρα πισίνα. Είναι κλειστή λόγω έλλειψης πετρελαίου», δήλωσε η πρόεδρος του Ν. Ο. Χ., Χαρά Μυλωνάκη -Πράπα.

Οι άνθρωποι του Ν.Ο. Χανίων, γνωρίζοντας τι επρόκειτο να επακολουθήσει, είχαν ενημερώσει σχετικά όλους όσους τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τη διοίκηση του Ε.Α.Κ. Χανίων να παραμένει ακέφαλη, μπορούσαν να βοηθήσουν στην τακτοποίηση του ζητήματος.

«Αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης διοίκησης του Ε. Α. Κ. και φαντάζομαι λόγω μεγάλων οικονομικών οφειλών προς την επιχείρηση που της χρωστούν και δε φέρνει πετρέλαιο», είπε η πρόεδρος του Ν. Ο. Χ.

Η μεγάλη πισίνα έκλεισε με αποτέλεσμα σε ημερήσια βάση περίπου 600 άτομα να κολυμπούν σε μια μικρή 25αρα πισίνα.

«Από προχθές που έκλεισε η πενηντάρα πισίνα, προσπαθούμε όλα τα τμήματα μας να μην τα αφήσουμε τελείως γιατί δε γίνεται πρωταθλητισμός σε πισίνα 25 μέτρων. Δε λειτουργούμε τις υποδομές μας με τα παιδάκια των ακαδημιών ώστε να γίνεται μια συντήρηση στα μεγάλα τμήματα’».

Οι άνθρωποι του Ν. Ο. Χ. ζητάνε όσο δυνατόν το συντομότερο να τοποθετηθεί πετρέλαιο στις δεξαμενές, με την ελπίδα να είναι, η τελευταία φορά όπου γίνεται αναφορά για το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε χρόνιο. Στηρίζονται κυρίως στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και στις προσπάθειες μελών που θα τοποθετηθούν στη νέα διοίκηση του ΕΑΚ μήπως και βρεθεί λύση.