Η ανοιχτή συνεδρίαση στο Εργατικό Κέντρο ήταν μόνο η αρχή για τη διεκδίκηση της αυτονομίας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας από την «Επέμβαση Πολιτών για το Πανεπιστήμιο». Όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών, Γιώργος Σμοκοβίτης, με δηλώσεις του στον «Παρατηρητή» θα επιδιώξει εκ μέρους των πολιτών συνάντηση στην Αθήνα στα αρμόδια Υπουργεία, αφενός μεν με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή όσον αφορά το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, και αφετέρου με την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου για τη Σχολή Ελληνικού Πολιτισμού, και γενικότερα για τα αιτήματα που αξιώνει η τοπική κοινωνία.

«Πλέον το Υπουργείο συμπλέει με τις απόψεις μας», σημειώνει ο κ. Σμοκοβίτης, μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της κ. Διαμαντοπούλου. Χαρακτηριστικά τόνισε πως είναι εφικτό το αίτημα να δοθεί στο Πανεπιστήμιο μια δεύτερη ευκαιρία στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών, αφού η Υπουργός μίλησε για Σχολές και όχι Τμήματα, συνεπώς «μπορούμε να διεκδικήσουμε τη Σχολή Ελληνικού Πολιτισμού, η οποία δεν υπάρχει μέχρι σήμερα. Η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε για ‘διεθνοποίηση’ κάτι που αποτελεί μεγάλη ευκαιρία. Θα συμμετέχουν παλιννοστούντες και αλλοδαποί, ενώ θα υπάρξει διεθνής προβολή», υπογράμμισε ο κ. Σμοκοβίτης.

Έπειτα σημείωσε ότι «εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί στο Ναύπλιο Μεταπτυχιακό Τμήμα στις Ελληνικές Σπουδές –το πρώτο στην Ευρώπη- του Χάρβαρντ, χωρίς ωστόσο να υφίσταται η βάση. Καταλαβαίνετε με τις Θερμοπύλες δίπλα μας ότι μπορούμε πλέον να διεκδικήσουμε αυτή τη Σχολή», πρόσθεσε και ανέφερε επίσης ότι μπορεί να μετουσιωθεί σε πράξη και παλαιότερο αίτημα συμμετοχής στη Διοικούσα Επιτροπή αιρετού εκπροσώπου.

Για όλα τα προαναφερόμενα ο κ. Σμοκοβίτης αποκάλυψε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στην Αθήνα προκειμένου να ζητήσει ραντεβού με τα προαναφερόμενα Υπουργεία.

Κανείς βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνά και το αίτημα της μεταφοράς του Γεωπονικού Πανεπιστημίου από την πρωτεύουσα στην περιφέρεια, κάτι που με το νέο χάρτη της εκπαίδευσης μπορεί να μετουσιωθεί σε πράξη.

«Καλούμε όλους τους φορείς να συμπλεύσουν με την κίνηση», κατέληξε το μέλος και επικεφαλής της «Επέμβασης Πολιτών για το Πανεπιστήμιο».

Πηγή: Παρατηρητής Φθιώτιδας