Νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 8 Ιουλίου ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού
νομοσχεδίου στη Βουλή αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σε
ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία απορρίπτει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και επαναλαμβάνει ότι δε θα δεχθεί καμία ρύθμιση που οδηγεί εκ νέου σε άδικα και δυσβάσταχτα μέτρα κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Όπως γράφει η «Ναυτεμπορική», η ΓΣΕΕ ζητεί να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, να σταματήσει η κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ των εργοδοτών, να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης και να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του ΟΜΕΔ.

Η ΓΣΕΕ διεκδικεί ακόμη την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με στόχο τη διαφύλαξη του θεσμού, τη διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού αλλά και την επίτευξη συμφωνίας για αυξήσεις που θα δώσουν ανάσα στους εργαζόμενους και ειδικότερα στους χαμηλόμισθους.

Παράλληλα αποφασίστηκε και η διοργάνωση δράσεων και συλλαλητηρίου κατά τη Διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Οι εργαζόμενοι με τους μαζικούς αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φραγμό σε μια πολιτική που καταργεί τα δικαιώματά μας προς όφελος των οικονομικά ισχυρών και οδηγεί την οικονομία σε νέα ύφεση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΑΔΕΔΥ. Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 διοργανώνει σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες – Μέλη της προκειμένου να εντείνει και να συνεχίσει και με άλλες αγωνιστικές – απεργιακές μορφές τη δράση της.