Παρά την αναστολή της απεργίας των υπαλλήλων στους ΟΤΑ, η διαδικασία αποκομιδής των σκουπιδιών από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη με αποτέλεσμα στους δρόμους να παραμένουν ακόμη κάποιες ποσότητες σκουπιδιών. Αυτό, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, Κώστα Καζαντζίδη, οφείλεται στις βλάβες που σημειώθηκαν σε απορριμματοφόρα το Σαββατοκύριακο.

«Είχαμε πολλές βλάβες και λόγω αλλαγής στον τρόπο προμήθειας των ανταλλακτικών δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι το Σαββατοκύριακο», σχολίασε ο ίδιος και εκτίμησε ότι η πόλη θα έχει «καθαρίσει» αύριο το απόγευμα.

Με αφορμή το θέμα αυτό, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει ότι η κυβέρνηση άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύεται ανταλλακτικά για τις ανάγκες του ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τον υποχρεώνει να προβλέπει όλα τα ανταλλακτικά που θα χρειασθεί στο μέλλον και να προχωρά σε τακτικούς διεθνείς διαγωνισμούς και για το τελευταίο ανταλλακτικό. Επισημαίνει δε, ότι αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει ο Δήμος και στην ανάθεση επισκευής των απορριμματοφόρων του σε εξωτερικά συνεργεία για σοβαρές βλάβες, ενώ καλεί την κυβέρνηση «να αλλάξει τακτική».