Νικημένη από τον κορονοϊό, σε ηλικία 98 χρόνων, η Ροζίτα Σώκου άφησε την τελευταία της πνοή, χθες Τρίτη (14/12) στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα όπου νοσηλευόταν. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η κόρη της Ιρένε Μαραντέι μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook.

Ο πρώην συνεργάτης και φίλος της, Γιώργος Κατσαρός, το πρωί της Τετάρτης (15/12) μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα για τη Ροζίτα Σώκου και τη φιλία τους που κρατούσε από την εποχή που συμμετείχαν και οι δυο στο «Να η ευκαιρία».

«Ήταν μία ιδιαίτερη προσωπικότητα, μορφωμένη, με χιούμορ. Θυμάμαι που είχε επιμονή να μάθει ρώσικα όταν την κάλεσε ο Νουρέγιεφ στη Ρωσία που ήταν φίλος της» ανέφερε ο μουσικοσυνθέτης.

«Ήταν μια σπουδαία κριτικός θεάτρου η οποία έπεφτε πάντα μέσα στις επιτυχίες. Συνεργάστηκε με ξένους, προσωπικότητες και πάντα είχε τον καλό λόγο για τους ηθοποιούς όταν είχε όμως κάποιες αντιρρήσεις, τις περνούσε είτε στεναχωριόντουσαν μερικοί φίλοι της, είτε όχι. Αυτή έλεγε αυτό που ήθελε να πει και αυτό που θυμάμαι είναι πως κάποια στιγμή είχε στεναχωρήσει τη Μελίνα Μερκούρη με μια κριτική που είχε κάνει» είπε στην συνέχεια ο Γιώργος Κατσαρός.

«Ήταν κατά των εμβολίων»

Ροζίτα Σώκου

Το ότι η Ροζίτα Σώκου ήταν πάντα κατά των εμβολίων θυμήθηκε ο Γιάννης Κατσαρός μιλώντας στην εκπομπή του Alpha ενώ τόνισε πως ξαφνιάστηκε από την είδηση του θανάτου της. «Ξαφνιάστηκα, όταν έμαθα ότι πέθανε. Θυμάμαι ότι ήταν πάντα κατά των εμβολίων και πριν από τον κορονοϊό» είπε ο Γιώργος Κατσαρός.