Η κ. Κατσέλη, χωρίς να απαντά στο ερώτημα του κ. Μαρκάκη σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν για τη «διάσωση» των εργαζομένων από το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που προτείνει η εταιρεία, περιορίζεται να αναπτύξει μόνο το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας που εκπονείται από τον ΟΑΕΔ.

Πιο συγκεκριμένα, στην απάντησή της προς τον κ. Μαρκάκη, αναφέρει τα εξής: «Στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας ασπίδας προστασίας για τον επαπειλούμενο εργαζόμενο, καταρτίστηκε «Πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα», που θα συμβάλλει συνολικά στη μείωση του αριθμού των απολύσεων και την απόδοση κινήτρων για τη διατήρηση του προσωπικού.

Σκοπός του προγράμματος είναι η επιχορήγηση 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με την επιχορήγηση του μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές ως κίνητρο για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων για χρονικό διάστημα 18 μηνών, με έμφαση στις ειδικές ομάδες εργαζομένων, οι οποίες αναλύονται ως εξής: άτομα με αναπηρία και εργαζόμενοι ηλικίας 50 ετών και άνω.

Το κόστος της δαπάνης που θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 992.000.000,00€, θα καλυφθεί και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ και θα αποδοθεί μέσω του αλληλόχρεου λογαριασμού του ΙΚΑ – ΟΑΕΔ.

Η διάρκεια του συνολικού προγράμματος, ανέρχεται στους 18 μήνες, εκ των οποίων οι 12 μήνες αφορούν σε επιχορήγηση και οι υπόλοιποι έξι μήνες σε δέσμευση».
πηγή: thisisvolos