Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές της αδερφής του χειριστή τσάπας που δέχθηκε άγρια επίθεση από σφήκες ενώ εκτελούσε εργασίες στην Κόρινθο. Τα έντομα ήταν τόσα πολλά, που όπως λέει χαρακτηριστικά, έβγαζαν σφήκες ακόμα και από τις τσέπες του 54χρονου άνδρα που βρέθηκε να χαροπαλεύει από τη μια στιγμή στην άλλη.

«Δεν ήταν αλλεργικός σε τσίμπημα σφήκας, τον έχει ξανατσιμπήσει σφήκα. Και ευτυχώς που ήτανε κοντά το νοσοκομείο, θα είχε χαθεί η ζωή του. Και ο υπάλληλος που τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του, τον σκουντούσε ας πούμε, δεν ανταποκρινόταν, μέσα στο αυτοκίνητο ήτανε μέχρι να φτάσει» λέει η γυναίκα μιλώντας στο Mega.

«Έπεσαν πάνω του 300 σφήκες»

«Την ώρα που έσκαβε για να φτιάξει το ρέμα, έπεσε πάνω σε ένα σμήνος σφηκών, γύρω στις 300 σφήκες που ήτανε κάτω απ’ τα μπάζα, όπου έγινε η επίθεση στο πρόσωπό του και στο σώμα του. Δεν ήταν αλλεργικό το σοκ, το φορτίο της νευροτοξίνης ήτανε πολύ μεγάλο» περιγράφει το περιστατικό η αδερφή του 54χρονου.

«Μεγάλο πρήξιμο, εδώ λίγο μας τσιμπάει κάτι και… φανταστείτε τώρα ένα σμήνος έτσι; Να πέφτει πάνω στο πρόσωπό σου, στο κεφάλι σου. Έβγαιναν σφήκες ακόμα και απ’ τα ρούχα του. Είναι σταθερή η κατάστασή του, η γιατρός μας είπε εκεί ότι επειδή είναι σοβαρό, είναι το σοκ που τον πήγαμε χθες, ε σιγά σιγά πιστεύω μακάρι δηλαδή προσεύχομαι κι εγώ και όλοι μας να μην αφήσει κάποιο κατάλοιπο σε κάποιο όργανό του ή οτιδήποτε».

Από τη μία ο 54χρονος ήταν τυχερός γιατί το νοσοκομείο της Κορίνθου ήταν στα 500 μέτρα από το σημείο που εργαζόταν, ωστόσο επειδή χρειαζόταν να διασωληνωθεί και η εντατική ήταν γεμάτη από ανεμβολίαστους ασθενείς, έπρεπε να μεταφερθεί αλλού. Τελικά βρέθηκε κρεβάτι σε νοσοκομείο της Αθήνας, όμως ο Γολγοθάς του 54χρονου εν μέσω πανδημίας προκάλεσε αγωνία στους συγγενείς του.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε μόνο COVID εδώ πέρα θαλάμους και να μην έχουμε για ανθρώπους που έχουν κάποια άλλη πάθηση, δεν είναι δυνατόν δηλαδή αυτό, και να πηγαίνουμε στην Αθήνα να βρούμε κρεβάτι να νοσηλευτεί. Δε μπορεί να χάνονται ζωές επειδή δεν υπάρχει Εντατική Μονάδα εκεί που γίνεται το ένα ατύχημα ή οτιδήποτε συμβεί. Δημιουργούμε δηλαδή Εντατικές Μονάδες για COVID και για τις άλλες παθήσεις δεν έχουμε; Έβλεπα τον αδελφό μου σε ένα θάλαμο της παθολογικής κλινικής διασωληνωμένο μαζί με άλλους δέκα ανθρώπους που και για εκείνους ήτανε βαρύ να τον βλέπουνε έτσι σε αυτήν την κατάσταση, έτσι; Απομονώστε τουλάχιστον δυο κρεβάτια για ένα έκτακτο περιστατικό», λέει η αδερφή του.