Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση του 69χρονου βοσκού στην Εύβοια. Τα ίχνη του άτυχου άνδρα είχαν εξαφανιστεί από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν και μαινόταν η κακοκαιρία Μπάλλος στην περιοχή κάνοντας τους οικείους του να ανησυχούν για το τι συμβαίνει στον άνθρωπο τους.

Το αυτοκίνητο του συνταξιούχου εφοριακού ο οποίος είχε βρεθεί στην Εύβοια τα τελευταία χρόνια και ασχολούταν με το κτήμα και τα ζώα του, βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής διαλυμένο. Κομμάτια του οχήματος ήταν διασκορπισμένα στην περιοχή κάνοντας σαφές με πόση ορμή το είχε παρασύρει ο χείμαρρος που είχε φουσκώσει.

Η σορός του 69χρονου βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, όταν ήταν εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητο του προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιον ώστε να τον σώσει. Στο τηλεφώνημα που έκανε, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, φέρεται να ανέφερε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. «Χάνομαι», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο άτυχος άνδρας και έπειτα από αυτό τα ίχνη του χάθηκαν.

«Δεν πρόλαβε να δώσει τις οδηγίες»

Ο γιος του 69χρονου βοσκού που έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία Μπάλλος στην περιοχή Αχλάδι Ευβοίας, μίλησε στην εκπομπή Τ-Live του Alpha και όπως εξήγησε, ο πατέρας του δεν πρόλαβε να δώσει οδηγίες στην Πυροσβεστική ώστε να στηθεί επιχείρηση και να τον σώσουν.

«Ο άνθρωπος παρασύρθηκε από ορμητικά νερά. Έχουν βρεθεί κάποια κομμάτια του αυτοκινήτου. Από τις 17:00 δεν είχα νέα του και 17:00 και κάτι έγινε το συμβάν. Πήγαινε στο κτήμα μας. Συνταξιούχος ήταν και πήγαινε στο κτήμα του να κάνει τα περιβόλια του και να ταΐσει τα ζωάκια του. Αυτό που έγινε χθες το απόγευμα, εγώ προσωπικά, τα έξι – επτά χρόνια που είμαι στο μέρος εδώ, αυτήν την καταστροφή που είδα δηλαδή στο σημείο, δεν την έχω ξαναδεί. Και το σημείο που τον παρέσυρε… Ισχύει ότι πήρε τηλέφωνο την πυροσβεστική μέσα από το αυτοκίνητο. Ουσιαστικά δεν πρόλαβε να τους δώσει τις απαραίτητες οδηγίες, να πει το όνομα του και τα σχετικά. Προσπάθησε να περιγράψει σε ποιο σημείο είναι. Κόπηκε η συνομιλία και μετά δεν ξαναβρήκαμε σήμα ποτέ» είπε ο γιος του άτυχου κτηνοτρόφου.